Krydderjulekage med kaneltrøffel
Til julefrokosten sidste weekend droppede jeg risalamanden og lavede i stedet to forskellige slags kager. Den første – en krydderjulekage – fandt jeg inspirationen til i ‘Byens bedste kager’. I opskriften var der dog beskrevet en ret stor portion kaneltrøffel, og jeg syntes, det var synd at putte så meget på kagen, så der lavede jeg en væsentlig mindre portion. Samtidig justerede jeg på en række af målene, så jeg for eksempel brugte mindre sukker (kaneltrøflen var trods alt ret sød) og skruede op for mængden af nelliker.
Krydderjulekage med kaneltrøffel
8-10 personer
175 g rørsukker
125 g smør
1 tsk friskrevet ingefær
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk stødte nelliker
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
1½ dl letmælk
Kaneltrøffel:
1½ dl fløde
100 g hvid chokolade, hakket
½-1 tsk kanel
abrikosmarmelade
Hæld chokolade og kanel i en skål. Bring fløden op på kogepunktet og hæld den derefter ud over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og stil så skålen i køleskabet i 2-3 timer.
Pisk smør og sukker til en cremet masse, inden du tilsætter et æg ad gangen. Rør ingefær i og tilsæt derefter mel, bagepulver, nelliker og kanel. Rør det til en glat masse, mens du løbende tilsætter mælk. Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 190 grader i 35-40 minutter.
Lad kagen afkøle, inden du tager den ud af formen.
Smør et tyndt lag abrikosmarmelade på din krydderjulekage, så den får et flot, skinnende skær. Marmeladen kan godt undlades, men den giver nu et flot finish.
Pisk den kolde trøffelmasse, så den bliver lidt mere fast, og hæld den så på en sprøjtepose med en stjernetylle og pynt kagen med små toppe af kaneltrøffel. Jeg havde en smule tilbage til sidst, som jeg smurte på siden af min krydderjulekage.
Note: Denne krydderjulekage er absolut en af de bedste krydderkager, jeg har smagt. Mængden af kaneltrøffel er fin – der er ikke brug for mere end dette, men du kan evt. overveje at lave en lidt mindre portion. Du kan godt spise denne krydderjulekage uden kaneltrøffel, men kombinationen er så god, at det ville være synd at udelade kaneltrøflen.
Kaneltrøffel lyder fortryllende – den kage er et must her, og nu får min private bager din opskrift 😉
Jeg synes, I har en god arbejdsfordeling 😀
Whaaaat den lyder og ser underskøn og dejlig ud! Jeg har ikke bevæget mig særlig meget ud i krydderkager (fordi gemalen ikke er alt for vild med den slags), meeeeen mon ikke 2013 er året, hvor jeg bare MÅ kaste mig ud i det. Og så må jeg jo finde andre der kan spise den med mig 😉
Jeg synes, du skal bage en og tage et smut forbi Roskilde bagefter – så skal jeg nok hjælpe dig 😀
Der mangler bagepulver angivelse. Brugte bare en tsk. Ved ikke om det var derfor min kun blev Ca 1 cm høj…
Du har ret – der skal 2 tsk bagepulver i. Det er tilføjet nu.
Hvor stor en randform??
26-28 cm 🙂