Klamme pizzasnegle med fingre

Klamme pizzasnegle med fingre

Ja, jeg ved det godt – det er ikke ligefrem fordi, at overskriften sælger disse pizzasnegle særlig godt – men de ser altså klamme ud! Smagen fejler til gengæld ikke noget.

Klamme pizzasnegle

Konceptet er ret simpelt – lav en bolledej baseret på 6 dl håndvarmt vand, 20 g gær, 2 dl svedjerug, 1-2 dl fuldkornshvedemel,1 spsk salt. samt hvedemel – ikke for meget, for dejen skal stadig være ret blød og fugtig. Svedjerugen og fuldkornshvedemelet kan erstattes af andre grove meltyper. Rør dejen sammen, ælt den godt og grundigt og læg den i en skål. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad dejen stå og hæve et lunt sted, indtil dejen er vokset til dobbelt størrelse.

Mens dejen hæver, koger du en pastasauce – for eksempel af 1 dåse flåede tomater, 1 dåse tomatpuré, 1 stort løg (finthakket), 1-2 dl rødvin, oregano, basilikum, salt og peber. Det må godt stå og simre et stykke tid ved svag varme, så sæt den gerne over, så snart dejen er sat til hævning.

Drys rigelig med mel på bordet og rul dejen ud i et rektangel – ikke for tyndt, den skal være minimum 1 cm tyk. Fordel pastasaucen ud over dejen – hold ca. 5 cm fri på den ene langside, så det er lettere at rulle pizzasneglene sammen. Nu kan du enten vælge at rulle dejen sammen som en roulade og forsigtigt skære den i skiver, eller du kan skære strimler af dejen, som du ruller sammen til pizzasnegle. Læg dine pizzasnegle på en bageplade beklædt med bagepapir og drys lidt ost over hver. Stik en cocktailpølse eller en anden form for kort pølse i dine pizzasnegle – jeg brugte kyllingepølser, som jeg halverede – og bag  dem så ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Når dine pizzasnegle er færdige, skal de køle lidt af, inden du vipper lidt af pølseskindet af og trykker en halv smuttet mandel ned i pølsen, så det ligner en negl. Dryp lidt ketchup på til sidst og servér dem lune.

Nammenam!



16 thoughts on “Klamme pizzasnegle med fingre”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *