Karrypanerede rødspætter med blomkåls- og gulerodssalat
I julen fik vi denne enkle men skønne frokostret, som bestod i karrypanerede rødspætter serveret sammen med en blomkåls- og gulerodssalat. Sidstnævnte fik jeg inspirationen til, da vi spiste hos et vennepar lige inden jul, hvor vi fik en salat, der mindede om denne.
Karrypanerede rødspætter
2 personer
2 store rødspætter (med ben)
1 æg
2-3 dl rasp
2 spsk karry
salt og peber
smør
Skyl rødspætterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Slå ægget ud på en tallerken og pisk det med en gaffel. Hæld raspen ud på en anden tallerken og rør den sammen med karry, salt og peber. Vend rødspætterne i æg og derefter i karryblandingen, inden fiskene steges i riiigeligt smør på en pande.
Blomkåls- og gulerodssalat
2-3 personer
250 g blomkål
2-3 gulerødder
3 spsk mayonnaise
1½ spsk hvidvinseddike
1½ spsk blomster- eller acaciehonning
salt og peber
Riv blomkålen på et rivejern og hæld det i en skål. Skræl gulerødderne, riv dem og put dem derefter i skålen med blomkål. Vend det godt sammen. Rør en marinade af mayonnaise, eddike, honning, salt og peber. Vend den grundigt i grøntsagerne og smag til.
Note: En rigtig god og lidt anderledes måde at få blomkål på. Jeg er blevet ret stor fan af at bruge kål i fintsnittet eller fintreven udgave, for det gør det meget lettere at lave spændende retter med kål. Jeg lavede en lidt større mængde dressing til denne salat, end jeg normalt vil gøre, men det skyldes, at der ellers ville mangle noget væde i retten.
Det må jeg nok sige – genialt, Piske 🙂
Det er kun til rugbrød, en stegt rødspætte er en -filet. Da mine børn var en 10-11 år lærte jeg dem at spise en hel fisk UDEN at få ben med, og mine nevøer og niecer beretter stolt, at det er faster, der har lært dem at spise en hel fisk, serveret på separat tallerken; så er den sprød og med smag og saftighed for alle pengene (og ikke grattet ind i den persillesovs, de stadigvæk vil ha’ til; den takker jeg ‘nej’ til).
Mange tak! Jeg trængte sådan til et skud karry den anden dag, men i stedet for at kaste mig ud i at lave en remoulade til fisken, syntes jeg, at det var sjovere at karrystege den og i stedet lave en saftig salat til. Det fungerede godt 🙂
God idé med blomkål i en slags “coleslaw” 🙂
Jeg kan kun lide blomkål (og de fleste andre kåltyper) når de er i rå tilstand, så har et par gange givet blomkålen en tur i minihakkerne og brugt det som erstatning for ris. Synes ikke ris- erstatningen fungerer så godt sammen med varmt tilbehør (en smagssag), men er super sammen fx en finthakket tomatsalat evt. tilføjet rejer.
Jeg bliver nødt til at lokke dig til at prøve denne opskrift: https://piskeriset.dk/bagt-blomkal-med-basilikumpesto/
Jeg var heller ikke fan af varm blomkål indtil da, men ovenstående udgave imponerede mig alligevel. Kålen får en lækker sprød og nøddeagtig smag.
Jeg kan godt fornemme nytårsfortsættet må blive noget med varm kål 😉
Sprød og nøddeagtig kan man jo ikke sige nej til, næsten heller ikke selvom det er bagt kål:-)