Hvilket benspænd vil du foreslå?

Jeg er gået i gang med at planlægge næste års benspænd, og selvom jeg allerede har mange ideer, så er jeg meget interesseret i at høre dine gode forslag. Hvad vil du gerne have, at jeg tager under kærlig behandling? En særlig madkultur, en særlig tilberedningsmetode, en særlig råvare – eller noget helt fjerde?

Jeg er rimelig åben for ideer, da jeg er ret eventyrlysten og ikke særlig kræsen.

Hvis du ikke ved, hvad jeg mener med benspænd, eller du ikke kan huske, hvad jeg allerede har haft som benspænd, så kan du læse mere om konceptet ‘månedens benspænd’.

Ps. Og hvis du undrer dig over, at jeg har valgt at bruge et billede af forskellige chokolader til dette indlæg, så kan jeg røbe, at et af benspændene til næste år bliver chokolade… 😉54 thoughts on “Hvilket benspænd vil du foreslå?”

  • Det er et spændende benspænd – meeen jeg har mere eller mindre dækket det, da jeg havde skaldyrstema i maj sidste år 🙂

  • Jeg har haft et kål & rodfrugter-tema, men jeg har flere gange overvejet at lave et kun om kål, fordi jeg mener, at jeg sagtens kan gå mere i dybden med dette emne… så… måske? 🙂

  • Det er også et emne, jeg har overvejet – først og fremmest fordi det er ret begrænset, hvad jeg har prøvet af afrikansk mad. Er der noget bestemt, du kan anbefale?

 • Jeg synes burger-tema kunne være klasse. Jeg elsker burger, og det er sjovt at se, når folk udfordrer den traditionelle slags. Lidt ligesom da du havde lasagne tema.

  • Det kunne jeg nok få noget skægt ud af. Skal i så fald lige gennemtænke det først, for jeg spiser ikke så meget brød… men det er jo et af de områder, hvor jeg kan være kreativ 😉

 • Mad lavet i stegeso. Der er masser af muligheder. Alligevel ender jeg tit op med at lave det samme. Men elsker konceptet med at alt tilberedes sammen og på en gang.

  • Det havde jeg egentlig planlagt her til efteråret, men så droppede jeg det, da jeg syntes, at jeg allerede har lavet en del römertopf-mad… måske jeg skal genoverveje det? Hm…

 • Hej – det er godt lidt meget at bede dig om, men jeg prøver – det er sådan at hvis man lider af glutenallergi er det svært at lave nogle virkelig lækre brød… kunne det være en udfordring? Vi er nok en del der med spænding vil afvente om netop du kan præsterer et eller to prima brød – boller.
  vh
  Berit

  • Jeg synes faktisk, at allergivenlig mad (om det så drejer sig om gluten, mælk eller noget tredje) kunne være et ret interessant benspænd. Tak for ideen!

   Ps. Har du set de brød. og knækbrødopskrifter, jeg bloggede i forbindelse med LCHF-benspændet? Hytteostpandekagerne kan også anbefales 🙂

 • Jeg glæder mig til dit benspænd med chokolade – og postejer vil jeg gerne inspireres til at lave i mange, nye udgaver 🙂 Og hvad med et tema om mad i Römertopf?

  • Römertopf har jeg før overvejet, men droppede det i første omgang. Kan være jeg skal genoverveje det 🙂

 • Mad til en 20´er.
  Med 2 børn der lige er flyttet hjemmefra og som skal leve for SU eller lærlingeløn, vil det være rart at få tips og ideer til hvordan de kan få god mad på bordet alligevel.
  Ellers stemmer jeg på Rômertopf 🙂

  • Jeg kan se, at flere efterspørger billige retter, så nu vil jeg overveje det. Har ellers holdt mig fra det tema, fordi det er let at lave billig mad – hvis man går på kompromis med råvarerne. Hvis jeg vælger billige retter som tema, så bliver det dog baseret på gode råvarer (hvilket måske gør det endnu sværere for mig, men jeg har godt af en udfordring ;))

 • Hvad med lakrids? Det er blevet så populært at bruge i maden? Jeg har en familie der elsker lakrids og det kunne da være blæret, hvis man kunne lave en ret, hvor det var i 😛

  • Jeg har flere gange sneget lakrids ind i maden de senere år, men det kunne faktisk være ret hyggeligt med et lakrids-benspænd 🙂

   Mmm… lakrids… 😀

 • en hel måned på SU-budget – ikke kun aftensmaden! Jeg og kæresten giver 800 kr hver om måneden til alle dagens måltider, og det rækker uden problem – og det er også konceptet bag min egen blog. Det kunne være sjovt at se hvordan andre vil fordele pengene, og dermed blive inspireret til nye, billige retter/madplaner/resteanvendelse/tomt-køleskab-mad! 🙂

  • Der er flere, der har efterspurgt billige retter, så det kan være, jeg tager det med som benspænd. Jeg ved dog ikke endnu, om der så bliver et max-beløb for hver ret eller for hver uge… eller noget helt tredje 🙂

  • Uh, bålmad var jeg tæt på at vælge i år! Det er helt klart et benspænd, jeg gerne vil have på et tidspunkt. Jeg skal bare lige have en aftale i stand med vejrguderne, så det ikke bliver en hindring 😀
   Ny nordisk mad har jeg også overvejet, og den er fortsat på måske-listen 🙂

 • Hvad med noget der er godt for kolesteroltallet ? ikke at det behøver at være kage men en spændende ret eller menu.

  • Det lyder som en spændende vinkel. Vil du eventuelt uddybe, hvad du forventer i forbindelse med kolesterolvenlig mad?

 • Jeg elsker kylling, men ender stort set altid med samme opskrift og fremgangsmåde. Det kunne være fedt med en masse ideer til retter med kylling af enhver art. Måske også hvad man kan gøre med resten af en hel stegt kylling, når man nu kun er én i husstanden.

  Derudover savner jeg virkelig inspiration til madpakker, som ikke er tvunget til at ligge i køleskab eller skal varmes. Jeg studerer og er kørt hel død i den samme kedelige salat eller bolle med pålæg. Men har hverken adgang til køleskab eller varmemaskiner.

  • Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har tænkt på kylling, men det er da et oplagt emne – tak 🙂

   Hm… ja, det er selvfølgelig noget af en udfordring, når der ikke er køleskab eller mikrobølgeovn. Ideen er noteret!

 • Da december jo er en dyr månede, kunne det da værre lidt sjovt med et benspænd om restemad/stop madspild mad, og se hvad man kan få ud af det med et basis lager af råvarer.

  Hilsen
  Steffen

  • December er allerede fastlagt, men jeg kan røbe, at dit forslag allerede er med på listen over næste års benspænd. Jeg synes nemlig også, det er vigtigt at lave restemad 🙂

 • Mad fra Østeuropa! Det er jo normalt noget man forbinder med udkogte kartofler og henkogte grønsager, men der er altså mange spændende retter – har engang været en ungarsk restaurant hvor jeg fik gås med kirsebær.
  Mad med max 5 ingredienser
  Mad fra Sydamerika (ikke Mexico) – altså Brasilien, Argentina, Venezuela.

  • Spændende forslag – og udfordrende. Jeg har før overvejet østeuropæisk mad, men har været lidt tilbageholdende, fordi jeg ikke ved særlig meget om det. Et benspænd med det ville jo omvendt ændre på det 😉

 • Sydamerika er jo åbenbart ved at blive det helt hotte indenfor madtrends (i hvert fald Peru) – hvad med et sydamerikansk tema? Ikke bare ceviche og sådan, men alle de retter vi ikke kender herhjemme?

  • Det kunne være ret interessant. Den største udfordring bliver nok at finde de rigtige ingredienser (lidt det samme jeg ‘kæmpede’ med, da jeg havde mexicansk tema). Har du erfaring med at lave mad derfra?

 • Jeg kunne tænke mig et benspænd der omhandler farseringer – evt. vinblade, kåldolmer, peberfrugter, løg, porrer,courgetter, kyllinger samt stege – samt mange andre skønne ting – specielt p.g.a. du er ekspert i twist i din madlavning.
  Charlotte

 • Mad med hakket kød (kylling, okse, lam, svin, kalv, vildt) Det er altid det jeg griber efter, men variationen rækker ikke så lang til andet en Krebinetter, frikadeller, kødboller og kødsovs. Og -måske forskellen i smag på gaspakket kød.

 • -Mad fra Punjab-regionen aka. Indisk mad
  -retter med fokus på alle fem grundsmage
  -Andres livretter i din fortolkning
  -Mandemad
  -Mad til/med børn
  -Mad med frugt

  • Pandekager har jeg før tænkt på, men uden at gøre ved det endnu. Det er ellers et benspænd, man virkelig kan lave sjove ting med! Tak for ‘reminderen’ 🙂

 • The never endding meal på den måde, at der hver dag skal indgå et element fra dagen før. Det kan være en rest, en råvare rest eller..

  Inspireret af an everlasting meal af Tamar Adler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *