Green Ice, stegt svineskank og panna cotta med rosenvand og jordbær

Green Ice, stegt svineskank og panna cotta med rosenvand og jordbær

I sidste uge havde vi besøg af et vennepar, der både blev udsat for en funky grøn drink, stegt svineskank samt panna cotta med rosenvand!

Den grønne drink var igen igen en skøn sag, jeg eksperimenterede mig frem til.

Green Ice

1 drink

en lille smule pebermyntelikør
1 dl ananasjuice
2 cl hvid rom
knuste isterninger
1 mørkerødt kirsebær

Hæld en lille smule pebermyntelikør i en shaker sammen med isterninger, hvid rom og ananasjuice. Ryst det grundigt og smag evt. til med mere pebermyntelikør. Hæld drinken i et cocktailglas sammen med en masse knust is og læg et kirsebær på toppen.

Note: Frisk og sød. Jeg er som tidligere nævnt ikke så glad for pebermyntelikør, men det giver en rigtig flot farve i drinks, så jeg puttede lidt i her for at få den flotte grønne farve. Det er selvfølgelig op til dig, hvor tydelig pebermyntesmagen skal være i drinken.

Til forret fik vi hver et lille stykke brød med tungemousse på – det var den sidste rest fra dagen før.
Hovedretten bestod af svineskank, som jeg først havde stukket dybe lommer i og trykket hvidløgsfed ind i hvert hul. Jeg mener, jeg brugte ca. otte fed, hvor de største blev flækket, inden de blev trykket ind i svineskanken. Derefter gnubbede jeg kødet med salt og frisk timian, inden den blev sat i køleskabet i seks timer. Vi fik sat grillen lidt sent over, så vi endte med at give skanken 1 time i ovnen ved 160 grader, inden den kom på grillen, hvor den fik 50-60 minutter.
Svineskanken blev serveret med lidt forskelligt tilbehør – blandt andet denne smukke tomat- og peberfrugtsalat, der var vendt i en god og frisk olivenolie, lidt salt, lidt peber og lidt friskplukket timian.

panna cotta, rosenvand, jordbær, rosen panna cotta, dessert, mousse

Til dessert havde jeg lyst til at give mig i kast med panna cotta. Jeg har tidligere eksperimenteret med at lave en appelsin panna cotta med ølgelé, men jeg har aldrig prøvet at lave den helt simple udgave, så nu var det på tide. Jeg skelede lidt til en udgave af panna cotta, som Spise med Price på et tidspunkt bragte, men jeg brugte mindre husblas, droppede citronskallen og tilføjede lidt rosenvand.

Panna cotta med rosenvand og jordbær

4 personer

1/2 liter fløde
1 dl rørsukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
2 tsk rosenvand

Læg husblassen i blød i koldt vand. Hæld fløde i en kasserolle sammen med sukkeret. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og den flækkede vaniljestang i gryden. Varm det langsomt op og lad det simre i fem til ti minutter. Tag vaniljestangen op. Klem vandet af husblassen og put det i den varme fløde. Rør godt rundt og smag til med rosenvand. Fordel fløden i fire portionsglas eller portionsskåle og stil dem i køleskab i mindst tre timer.

Pynt med skiver af friske jordbær samt et lille citronmelisseblad.

Note: Panna cotta er en dejlig enkel og liflig dessert, som har en meget lækker konsistens og smag. Den kan varieres en hel del, men dette er en glimrende basisopskrift, som man kan lege videre med.



13 thoughts on “Green Ice, stegt svineskank og panna cotta med rosenvand og jordbær”

  • Lækker drink 🙂 der er sådan lidt zombie over den! uf panna cotta er bare så godt, så længe den ikke er for blævret 🙂

    • Jeg burde eksperimentere noget mere med panna cotta, for det er sådan en fin lille og enkel dessert – og nej, den må endelig ikke blævre for meget 😀

  • Nam nam, det lyder fortryllende alt sammen! Panna cotta med rosenvand og jordbær må prøves næste gang, vi får gæster 🙂

  • Lækker middag. Da du kan lide at lege med maden, skulle du prøve at lave en forret bestående af panna cotta med rejer. Såvidt jeg husker var den smagt til med citron – men leg videre!

    Svineskank er dejligt, både kogt og stegt (med svær), og det er langt billigere at købe en skank end at købe kraftben, og så får man kødet oven i handlen.
    Elsebeth

    • Panna cotta med rejer? Det lyder helt crazy – jeg får lyst til at prøve 😀
      Hvor har du fået den?

    • Ja, og mere til. Dette var en relativ stor svineskank, og da den indgik i en flere retters menu, så var der kød nok til fire personer. Normalt vil en svineskank kunne strække sig til 2-3 personer afhængig af appetit og mængden af tilbehør 🙂

  • Ja, Piske – det var Det italienske Spisehus i Hirtshals. De havde lavet mad til en stor konfirmation, og de ville lave mad til os, hvis vi ville spise udenfor, da der var dækket op til festen indenfor. Panna cotta’erne blev pyntet med rejerne. Jeg smagte ikke, men mener der var citron i! Vov det ene øje – ring og spørg!!!
    Elsebeth

  • Googler man “panna cotta som forret” vælter det frem med spændende versioner, der lokker til afprøvelse.
    Elsebeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *