Græskar-kartoffelsuppe

Græskar-kartoffelsuppe

I lørdags var det også tid til lidt græskar-kartoffelsuppe. Det er ellers ikke særlig tit, jeg laver suppe, da jeg har lidt aversioner mod suppe på grund af for megen kedelig hønsekødssuppe med fabriksmel- og kødboller i min barndom. Jeg har dog for alvor fået øjnene op for de tyktflydende grøntsagssupper de seneste år, og jeg tror, jeg muligvis er ved at få gemalen med på vognen. Han var i hvert fald positivt stemt, da han smagte denne suppe, men der er også godt med krydderier i, og så har den en dejlig cremet konsistens.

Opskriften fandt jeg i et netforum og justerede, så der kom mindre fedtstof i og mere krydderi.

Græskar-kartoffelsuppe

4-6 personer

2 hakkede løg
20 g smør
skrællet og finthakket ingefær svarende til 2½ valnød i mængden
2 tsk. karry
400 g hokkaido græskar, skrællet og uden kerner
400 g skrællede kartofler og skåret i tern
1,2 l vand
2 fed hvidløg
purløg som grønt drys

Svits løgene i smør, uden at de tager farve. Put ingefær og karry i og rør godt rundt, inden du tilsætter græskar og kartofler. Svits dem i nogle minutter, inden du tilsætter vandet og hvidløgene, lægger låg på gryden og lader det småkoge i en halv time. Blend det til en ensartet suppe og drys hakket purløg på suppen ved serveringen.

Note: Denne græskar-kartoffelsuppe er en krydret suppe, som giver varmen – og så er den jo temmelig sund, hvilket bestemt ikke gør noget.



14 thoughts on “Græskar-kartoffelsuppe”

  • Den suppe ser rigtig lækker ud. Og det er en god ide med ingefæren i suppen.
    Jeg har også lidt barndomstraumer over klar suppe med kød- og melboller, jeg vil meget hellere have de tykke grønsagssupper.

  • Spændende spændende 🙂 Jeg har faktisk idag lavet jordskokke suppe, og er selv rigtig glad for de cremet supper. Så jeg må prøve at lave en græskar suppe næst gang. Tror at den krydret varision vil smage min mand

  • Anette – mange tak! Den ingefær gjorde også underværker sammen med karryen – masser af smag og godt med varme – mmm! Perfekt til det blæsende efterårsvejr 🙂

  • Det ser ud som en god varm og fyldig suppe. Jeg er selv rigtig glad for suppe og især de lidt grove af slagsen med masser af rodfrugt og krydderier.

    Det er en dejlig simpel opskrift, som ikke tager særlig lang tid at lave.

  • Gourmand – jep, når først det er snittet og smidt i gryden, så kan den få lov til at passe sig selv. Og så smager den også skønt, når den bliver varmet op igen (hvis man er så heldig at have en rest, hvilket jeg havde ;-))

  • Det er netop en af de gode ting ved supper, ligesom chili con carne, bourgignon og i det hele taget gryderetter.

    Når maden får sin hvile og får lov at sætte sig, så bliver den bare perfekt.

    Jeg syntes også altid tomatsuppen er bedre dagen derpå.

    Men der er undtagelser ..

    Aspargessuppe, Boulabaise.. ikke en god ide at lade smagen tage til.

    Men alle gode krydrede supper med ingredienser der altid har godt af tid, der blive dagen derpå suppen næsten altid bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *