En varm aften på pladsen

Roskilde FestivalFestivalpladsen ved mindehøjtideligheden

Som I gættede, var jeg på Roskilde Festival torsdag aften. Det er faktisk 14 år siden, jeg sidst har været det, og det skyldes mest af alt, at musikprogrammet ikke har tiltalt mig nok de fleste år. Det er musikken, jeg kommer for, og der skal være en del must-see-bands, før jeg har lyst til at bruge så mange penge på en billet. I år var programmet det bedste i mange år, så jeg var glad for at få muligheden for at komme derud.

Vi var forbi mindehøjtideligheden, der var i anledning af, at det er ti år siden, at ni unge mænd mistede livet under en koncert. Jeg syntes, det var helt rigtigt at afholde det, men desværre sagde selve højtideligheden mig ikke noget. Efter den første del af det smuttede jeg også videre for at høre Paramore, som jeg ikke kendte så godt i forvejen, men som gemalen havde foreslået mig at høre, da det måtte være noget for mig. Han fik ret, og det var en glimrende koncert med et lille energibundt af en forsangerinde, som brillerede ved at slutte koncerten af med at invitere en fan op på scenen til at synge med på den sidste sang. Det var ret rørende at se den målløse pige på scenen, som dog var nærværende nok til at fyre den max af, hvilket fik publikum til at juble endnu højere. Fedt!Flæskestegssandwich, Roskilde FestivalVi tullede lidt rundt i området for at finde ud af, hvor de forskellige boder m.m. lå henne, og vi var selvfølgelig forbi Nordic – et område tilegnet det nordiske køkken. Her forsynede vi os med aftensmad fra Meyers Deli, hvor jeg valgte en flæskestegssandwich – kamsteg i ølandsbolle med rødkål, syltede agurker, sennepsdressing og æblebåde. Den var rigtig lækker og meget, meget mættende. Jeg måtte give noget af den til gemalen, for jeg kunne ikke spise op. Et vellavet og skønt måltid til 50 kr – det havde jeg ikke lige forventet at finde på en festival – heller ikke selvom jeg har hørt, at niveauet er blevet meget bedre de senere år.

Vi tog forbi en af de mindre scener for at se islandske Sólstafir. Jeg frygtede lidt, at det ville blive et growlhelvede, men det var overraskende melodiøst, så vi stod og lyttede nogle numre, inden vi valgte at gå videre. Jeg havde oprindeligt planlagt at se et par numre af Gorillaz’ koncert på Orange, men de var en halv time forsinket, og gemalen ville godt stå i pit til Porcupine Tree, så der gik vi hen 40 minutter før koncertstart. Der endte med at være god plads – ikke kun fordi der åbenbart er god plads i pittene, men også fordi det meste af festivalen gik hen for at høre Gorillaz. Så kunne vi til gengæld nyde et yderst velspillende band, da Porcupine Tree leverede en koncert af meget god lydmæssig kvalitet. Jeg kan dog ikke give dem en helt fair vurdering af koncerten, da jeg på det tidspunkt var så træt, at jeg næsten kunne stå op og sove – og jeg skulle jo lige gemme lidt energi, da jeg skulle på arbejde fredag! Men det var også rart at opleve, at det ikke er svært at komme ind i pitområdet og få en god oplevelse – i hvert fald til de fleste bands (og så ikke et ord om de sindssygt lange pitkøer, der var til Dizzy miss Lizzy og Nephew om fredagen!).8 thoughts on “En varm aften på pladsen”

 • Lyder til at det var en god dag 🙂 Den flæskestegssandwich har jeg hørt så meget om. Ok, måske ikke lige den ud spiste, men kærestens søster og hendes mand var engang forbi Meyers Deli og fik sådan en sandwich og de fabler stadig om den – og om hvor stor den var 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • GUD! Piskeriset! Jeg har fuldstændig fortrængt, at du i sin tid skrev og spurgte mig om hvordan der går med forberedelserne til City of Cities – beklager! Jeg har været i arbejdslejr den sidste måned og ikke haft så meget tid foran skærmen. Det er jeg virkelig ked af (og har meget store, røde ører!)
  Forberedelserne går rigtig godt. Vi besluttede i sidste øjeblik at hoppe med på vognen til et andet (og senere et tredje) scenarie da Praedia åbnede op for ekstra pladser til deres sommerscenarie. Så nu er kalenderen fuldt booket fra vi tager afsted til City of Cities, derefter direkte videre til Praedia og efter 4 dage hjemme, tager vi så til Rom & Dukater piratlive på falster. Lur mig om ikke det bliver en hektisk sommer! Når helvedet går løs om små 10 dage, er det først d. 1 august at jeg er 'færdig' med live for i år 😉

  I mellemtiden har vi fået samlet en masse crap til City of Cities, trashet en allerhelvedes masse tøj, købt megafoner og underlig elektronik – og naturligvis goggles 😉
  Til Praedia har vi sørme lige fået syet og bygget et middelaldertelt i finsk bomuld som skal slæbes med – og endelig har jeg til pirat-live takket nej til ALT der hed planlægning. Jeg hiver mine læderbukser på, en hørskjorte og en stor tønde rom under armen og så tager jeg afsted for at drikke mig i hegnet.

  Hvis du/I har tid, så synes jeg helt bestemt I skal prøve at tage forbi Stevns når City of Cities går igang om en uges tid. Der bliver helt sikkert en masse at se på, og jeg tror ikke at folk vil kigge skævt til jer, hvis I bare har noget diskret tøj på 😉 Hvis I vil finde mig, så kig efter den lange fyr med de sorte og grønne dreadlocks i nakken!

  Nåja – og GUD hvor er jeg misundelig over din tur på Roskilde. Jeg var ved at dø i nat da jeg kort var hjemme i Trekroner og kunne høre festivalen fra mit soveværelse. Det kriblede i hele kroppen for at tage afsted, men jeg har desværre ikke haft tid (sjovt nok!) – måske næste år 😉

  Mange sommerhilsner,
  Nicolai

 • Skønt med et stemningsbillde fra Roskilde-festivallen, Piskeris! Og det glæder mig meget, at man kan få et ordentlig måltid mad som det, du fortæller om.
  Ha' en dejlig sommersøndag 🙂

 • NYBH – den var ganske hyggelig ja! Gemalen har lige set et videoklip på EB, hvor Meyer bliver interviewet om deliens succes på festivalen, og han er helt overvældet over, hvor mange der har købt sandwichen – hans medarbejdere har simpelthen støvsuget kødbyen for kamstege! 😀

 • Nicolai – nu ikke så formel – 'Gud' bruger jeg kun ved særlige lejligheder 😛

  Wauw, det er mange ting! Et par af mine venner skal også til piratscenarie. Jeg har ærgret mig over ikke at kunne komme til Sin City, men det ligger oveni et bryllup, vi skal til. Pt. håber jeg, at der kommer noget andet til efteråret, der frister, for det er ved at være et stykke tid siden, jeg har været til live.

  Hehe, jeg ved ikke, om vi kigger forbi CoC endnu, men hvis jeg gør, så skal jeg nok se, om jeg kan spotte dig. Hav en rigtig god tur – eller gode ture må det jo hedde 😉

 • Madame – jeg håber at få skrevet mere i dag, for jeg var også derude fredag og lidt lørdag – og kan skrive om mindst et godt spisested mere 😉

  I dag skal vi dog ikke derud, men vi har også haft et par andre sjove ting at se til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *