Dessertlasagne med hvid chokoladecreme og jordbærkompot
Som afslutning på den fem retters menu, som jeg lavede til gemalens fødselsdag i lørdags, fik vi forskellige oste – samt en dessertlasagne! Jo, der skulle naturligvis være en dessertlasagne, og det blev denne liflige sag.
Dessertlasagne
8-10 personer
Hvid chokoladecreme
Først skal du lave en hvid chokoladecreme. Den skal du starte på dagen før, at du skal bruge den.
Tag 350 g hvid chokolade af god kvalitet – jeg brugte Valrhona Ivoire – og hak det fint. Hæld det i en skål. Opvarm ½ l piskefløde i en gryde, indtil det når kogepunktet, og hæld så fløden over den hakkede chokolade. Rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet, og sæt så blandingen i køleskabet natten over.
Kort tid inden, at du skal bruge cremen, tager du den ud af køleskabet og pisker med en elpisker, indtil du får en lækker, blød chokoladecreme.
Jordbærkompot
Dernæst skal du lave en jordbærkompot. Den skal laves et par timer inden, at du skal bruge den, så den kan nå at køle af.
Tag 700 g jordbær (jeg fandt et par poser danske jordbær frem, som jeg frøs ned i sommers) og hæld dem i en gryde sammen med 1 dl vand og 2 dl rørsukker. Varm det langsomt op og lad det simre i et godt stykke tid. Jordbær er meget vandige, så kompotten er meget tyndtflydende i starten. Det er derfor vigtigt, at du lader det koge ind, så det får en tykkere, grødagtig konsistens. Tag det derefter af varmen og blend det med en stavblender. Lad det køle helt af, inden du bruger det.
Lasagneplader
Så skal du lave dejen til lasagnepladerne. Det er lidt ligesom konceptet for en almindelig hjemmelavet pasta, men i det her tilfælde udelod jeg salt og olivenolie og brugte i stedet lidt smagsneutral olie og vaniljesukker.
100 g hvedemel
1 stort æg
1 spsk rapsolie
1 tsk vaniljesukker
Rør ingredienserne sammen til en blød og ensartet dej og ælt den grundigt. Læg den i en lufttæt boks og stil dejen i køleskabet en times tid. Har du en pastamaskine, så brug den til at udrulle meget tynde pastaplader. Har du ikke sådan en maskine, så må du rulle ærmerne op og i gang med en kagerulle, men vær opmærksom på, at dejen skal rulles meget tyndt ud! Så ikke noget med at give op på halvvejen.
Pastapladerne koges i vand i få minutter og afkøles, inden du skal lægge din dessertlasagne sammen.
… og en dessertlasagne lægges sammen på traditionel vis…
… lag på lag…
… og så kan du evt. slutte af med at drysse fintrevet mørk chokolade og/eller hakkede nødder på din dessertlasagne.
Dette er en sjov, lækker og meget børnevenlig dessert (de små nevøer virkede i hvert fald ret tilfredse). Den største udfordring var udskæringen. En skarp kniv kan sagtens skære igennem pladerne, men det er en ret blød dessert, så den er ikke så køn på tallerkenen, da lagene let glider fra hinanden. Lav evt. en mere kompakt creme (ved at bruge lidt mindre fløde og pisk cremen mere, så den er knapt så blød).
Sjov ide med at lave vanilleparfumerede lasagneplader. Det lyder som en spændende og meget lækker dessert! 🙂
Den var nemlig ret sjov – og smagsmæssigt en rigtig pleaser! (hvem kan ikke lide jordbærkompot og en sødmefuld, fuldfed chokocreme? :-))
Mums – ikke noget jeg selv vil få lavet, men lyder lækkert 🙂
Den er ellers ret let at lave *lokkelokke* 😉
Hvor lyder det dog lækkert! Men jeg kan forestille mig, at det er svært at skære lasagnen ud, så den stadig ser pæn ud – lige som med tiramisu 🙂
Tiramisu har man det lidt lettere med, for den er rimelig let at lave kompakt nok til det, men her kan pastapladerne og det bløde fyld godt drille lidt 🙂
Du er så god til at finde på! Det lyder som en skøn og sjov dessert:)
Tak skal du have! Ja, det er lidt af en pjatte-dessert 😉
Ej, hvor sjovt. Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det smager 😉 Men jeg får alligevel en helt uimodståelig lyst til at prøve 🙂
Det skal du gøre! Den er rimelig let at lave 🙂
klokken er 1.04 og du er anholdt!
Nænej, der lå jeg i min seng og læste 😀
Jeg tænker, at en kort tur i fryseren ville gøre den nemmere at håndtere?
Ser ellers lækkert ud.
Det er værd at overveje 🙂
Hej, en rigtig lækker dessert, hvor mange personer bliver der til når man er færdig? Ser frem til at prøve den med min lillebror, da vi står for desserten til nytår.
Det står i starten af indlægget – den er til 8-10 personer 🙂
God fornøjelse og godt nytår!