Boltens Food Court

boltens food court, boltens gård, madmarked

SPONSORERET INDLÆG

Boltens Food Court er et nyt madmarked, der åbnede i går. Jeg var til release-event tidligere på ugen, og det var ret interessant at se, hvordan det det gamle Boltens Gård er forvandlet til et madmarked i tre etager samt en hyggelig gård, hvor man kan trække ud til et af bordene med sine forsyninger.

Og det bliver nok nødvendigt med udendørsarealerne, når varmen kommer, for pladsen er lidt trang indendørs. Der er dog borde og stole, så man ikke er 100% afhængig af vejret.

Til arrangementet serverede de fleste af de 19 stande en eller flere smagsprøver på de retter, som de sælger fremover.

Det var meget praktisk med de små hapsere, for det gav mulighed for at prøve de fleste ting, og det er en ting, som Boltens Food Court meget gerne måtte indføre – at en række af retterne serveres i miniudgave, så man kan smage flere forskellige ting ved samme besøg. De fleste af retterne er lavet i en størrelse, så de fleste kun kan spise én ret, og det er jo lidt synd, når der er så mange spændende stande at vælge imellem.

En af de mest imponerende oplevelser var veganerstanden Two Monkeys, som serverede smagsprøver på deres ‘bøf’ samt ‘oste’ lavet på nødder. Begge ting smagte vanvittigt godt, så selvom Boltens Food Court kan byde på flere indbydende burgere hos de forskellige stande, så vil jeg personligt gå efter veganerburgeren næste gang, jeg besøger stedet.

Sådan ser ‘ostene’ – de smagte lidt som røgede kvalitets-cocktailpølser, hvilket var lidt overraskende, men bestemt lækkert.

Madmarkedet kan også byde på flere asiatiske boder, som byder på både bentobokse og bao bao.

Nogle af boderne havde skruet godt op for grøntsagerne, men jeg så gerne endnu flere grøntsagsbaserede retter, for der var – ikke overraskende – en del boder med fastfood i højkalorie-afdelingen.

Lidt flere asiatiske smagsprøver…

… og en lille tur til Indien blev det søreme også til 🙂

Der var enkelte boder med retter i hapser-størrelse – selvfølgelig tapasboden Temporada Tapas, som bød på et fint og indbydende udvalg af tapas.

Hos The Fat Greek var maden let at tage med, da det kom i en lille boks, som man blot kunne hanke op i.

Ingen fastfood uden mindst én amerikansk bod! Philly’s bød på supersnaskede burgere og pommes frites, men kunne også servere spare ribs og andre gode sager.

Duck it! gik all in på pulled duck-burgere, men dem må jeg smage en anden dag, for her var jeg ret mæt, da jeg nåede til den bod.

The Fish Project bød på fish ‘n’ chips i høj kvalitet – supersprøde og lette med en god sauce til. Nåja, og lidt bobler – sådan bare fordi.

Pizzaslices…

… og såmænd også højtbelagt smørrebrød. Virkelig flotte og indbydende. Jeg kan godt lide, at der også er noget så dansk som smørrebrød hos et madmarked.

Udvalget af søde sager var begrænset. Der var en enkelt bod med skøn is fra Is a Bella samt en bod med churros (som desværre ikke havde smagsprøver, da jeg kiggede forbi).

Drikkevareudvalget var også lidt sparsomt. Der var velkomstdrink og en ølbar, der primært serverede Carlsberg-øl, og så havde flere af standene forskellige former for juice og sodavand. Jeg savnede lidt mere bredde i øl-, vin- og cocktailudvalget, for det vi oplevede var desværre ikke på højde med madudvalget.

En sidste ting, der godt kunne forbedres, var antal af affaldsbeholdere. De var til tider svære at finde – dels fordi der ikke var så mange af dem, og dels fordi de var så diskret designede. Det var lidt af et problem, eftersom madmarkedet gerne vil have, at man deler affaldet op, så nogle af affaldsbeholderne er til pantdåser og flasker, mens andre er til rent affald. Ganske fint initiativ, men ville det være en god idé at gøre det meget tydeligt – for eksempel ved at vælge forskellige farver til de slags affaldsbeholdere, så det ikke kun er et diskret piktogram og lille tekst, der angiver hvilken slags affald, den enkelte beholder er til.

Boltens Food Court ligger dejlig centralt i København, og muligheden for selv at vælge, om man vil spise indenfor eller udenfor gør det let at besøge. Her er man som besøgende ikke afhængig af vind og vejr. Til gengæld ligger madmarkedet så centralt, så der godt kan komme tryk på i turistsæsonen – hvis turisterne altså kan finde frem til stedet, for det ligger lidt skjult. Men det er helt bestemt et sted, jeg gerne kigger forbi igen, for jeg har udset mig flere retter, som jeg gerne vil prøve i fuld størrelse.2 thoughts on “Boltens Food Court”

  • Ja, drikkeudvalget i selve markedet er godt nok lidt snævert (og Carlsberg sidder vist tungt på det!), men jeg fandt så ud af, at hvis man krydsede over gården og ned i kælderen, så havde de gemt en ganske udmærket (og prisvenlig) vinbar, som lod en tage flasker og glas med over på madmarkedet.

    Generelt et rigtigt hyggeligt omend noget kringlet sted, som medspiseren og jeg blev enige om klart var et genbesøg værd, når vejret er til at sidde udenfor og drikke Spritz eller bobler.

    • Godt tip mht. drikkevarer! Det kan de nok også tjene en god sjat på, nu hvor udvalget er så beskedent hos Boltens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *