Blommekage
Trænger du ikke til en saftig og lækker blommekage?
Denne blommekage er inspireret af en kage, jeg så i et Feminablad for nogle år siden. Her valgte jeg dog at bruge mere stjerneanis og flere blommer og så udskiftede jeg noget af rørsukkeret med brun farin, da jeg havde en smule, jeg gerne ville have brugt op. Samtidig var vi udgået for kærnemælk, som indgår i den oprindelige opskrift, så jeg brugte i stedet noget creme fraiche, mere æg, smør samt lidt vand.
Blommekage
6-8 personer
440 g udstenede blommer
2 stjerneanis
40 g brun farin
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
2 tsk vaniljesukker
lidt salt
200 g rørsukker
85 g smeltet smør
2 æg
2½ dl creme fraiche
½ dl vand
75 g hakkede mandler
Knus stjerneanis i en morter og bland det med brun farin. Skær blommerne i både og vend dem i sukkerblandingen. Bland de resterende ingredienser – dog minus mandlerne – i en skål og hæld derefter dejen ud i en smurt springform på ca. 25 cm i bredden. Læg blommerne oven på dejen og drys med de hakkede mandler. Bag kagen ved 175 grader i 50-60 minutter – tjek om den er færdig ved at stikke med en lille træpind og se, om der er dej på, når du trækker den ud af kagen. Det er dog en kage, der er ret svampet i konsistensen, så den skal ikke tørbages fuldstændig.
Servér med en klat flødeskum eller creme fraiche.
Note: En dejlig saftig og cremet blommekage, hvor den ekstra stjerneanis og brun farin gør kagen lidt mere tung og fyldig i smagen. Vi spiste den med flødeskum til, men kan du godt lide et syrligt modspil, bør du gå efter creme fraichen, da kagen er ret sød.
Den ser god og snasket ud! Femina har faktisk ret mange rigtig gode opskrifter og jeg må tilstå, at jeg altid læser opskriftsiderne først – måske det egentlig er en vane jeg har med alle blade hvori der er opskrifter – tsk tsk madøre 😀
Guffeliguf! Kunne godt lige kværne et stykke af den lige nu 🙂
Camilla – mange tak – jeg tror også, at alle lige tog et ekstra stykke, da vi kastede os over den 😉
Jamen er det ikke helt naturligt at gøre? Jeg gør det i hvert fald også 😀
Louilicious – hehe, mange tak! Den var også perfekt som søndagshyggekage 😉
Uhmm, den ser vel nok lækker ud! Kan du ikke sende et stykke over til aftenskaffen? 😉
Mange hilsner
Birthe
NYBH – tusind tak 🙂
Hehehe, jeg valgte at lade resten af kagen (minus et stykke, som jeg fik med hjem til gemalen, der straks fortærede det) hos værten, så jeg ikke kom til at forgribe mig yderligere på kagen 😀
Den ser god ud, håber I havde en god dag med vennerne og spil. Kan man få blommer nu på denne årstid?
Lene – tak skal du have. Jeg vil gætte på, at man godt kan købe det i supermarkederne, men jeg havde nogle på frost, som jeg købte friske i efteråret og så blot udstenede og frøs ned 🙂
Åh, hvor lyder det godt, Piskeris! Det var sådan nogle kager, min mor bagte – indlægget minder mig om hende, og din blommekage bliver straks printet ud 🙂
Den ser virkelig lækker ud og ret spændende med stjerneanis.
Hej Piskeris 🙂
Sikke en kage, den ser utrolig fristende og forrygende ud. Spiser lige et stort stykke med øjnene 😀
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Madame – håber du får fornøjelse af den – og den er selvfølgelig ekstra skøn med hjemmedyrkede blommer, så det kan jeg varmt anbefale 🙂
Vibeke – tak skal du have. Jeg er blevet ret glad for stjerneanis de sidste par år, og den går godt i spænd med blommerne 🙂
Miss A – mange tak! Det er bare i orden – det feder også mindre 😀