Bad taste party – test af amerikanske sodavand

Jeg havde truet Hanne og Klidmoster med en bootcamp, nu de skulle besøge mig i weekenden, og efter at have holdt dem hen i spænding i et par dage, afslørede jeg så, at det drejede sig om at smagsteste amerikanske sodavand. Udover dem på billedet indgik også en Hawaiian Punch samt Mountain Dew – begge købt gennem den shoppen med amerikanske varer, for tilsyneladende er den Mountain Dew, du kan købe i 7-Eleven, helt anderledes end den originale.

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde de vilde forventninger, men resultatet var mere grelt, end jeg havde troet!

Cream – viste sig at være et nogenlunde hæderligt eksemplar, sådan smagsmæssigt. Den smagte af vanille, hvilket i sig selv er ret mærkeligt til en sodavand, men ellers var den ret tilforladelig. Den var dog temmelig sød og umulig at drikke særlig meget af, og det var en tydelig fællesnævner for dem alle.

Root Beer – smagte jeg sidste år. Den smager som flydende tyggegummi og er, som det nok lyder, meget speciel. Den kan ikke drikkes til mad, dertil er smagen for underlig, men iskold og i små mængder er den meget sjov. Og mærkelig.

Coca Cola Cherry – overraskede positivt. Jeg kan huske, at jeg fik en enkelt kirsebærcola, dengang i starten af 1990’erne, hvor de kort kom på mode, og det er noget af det værste klistrede sprøjt, jeg har smagt. Denne udgave var dog langt mere afdæmpet og faktisk drikkelig. Jeg ville dog aldrig vælge denne frem for en almindelig cola.

Dr. Pepper – den var der delte meninger om. Den lignede lidt fesen cola, når den blev hældt om, da den var lysebrun, og den smagte også noget udvandet – af mandler, hvilket var ret sært, men ikke udrikkeligt.

Ginger Beer – den sodavand, der var mest uenighed om. Jeg syntes, den smagte af toiletrens (altså – som jeg forestiller mig, at toiletrens smager!). Fy og føj! Bitter og meget syntetisk.

Hawaiian Punch – uden bobler, og reelt set var det nok en juice. Den havde en ret funky rød farve, men en meget sød og klistret smag. Kan måske bruge i drinks, men der ville jeg nok foretrække rigtig juice.

Mountain Dew – smagte ikke af særlig meget (og ganske rigtig anderledes i forhold til den, man kan købe her i landet), men føltes meget, meget sød. Underlig fornemmelse i munden bagefter.

Der blev grinet, gispet og skåret grimasser under smagningen. Det overraskede mig hvor stygge, de fleste sodavand var, men når man så læste varedeklarationen, blev det først for alvor bekymrende. Flere af dem indeholdt høj-fructose majssirup, hvilket ikke ligefrem er særlig sundt. I løbet af et par timer drak jeg sammenlagt 2-21 dl, og det kunne jeg mærke på min puls flere timer efter – ret skræmmende!17 thoughts on “Bad taste party – test af amerikanske sodavand”

 • Haha, sikke en sjov ide.

  Jeg må indrømme, at jeg er forfalden til Cherry'en, og står gerne på spring, hvergang der er en limited edition.

  Åh, bad taste, bad, bad taste;)

  Og, rigtig meget tak for sidst. Det var smadrende-hyggeligt:)

 • hvad syntes du om Dr. Pepper – eller er det den du mener er cherry coke?
  Jeg kan faktisk godt lide Dr. Pepper, det er noget af det første jeg køber, når jeg lander i lufthavnen i USA 🙂

  Kæresten er VILD med rootbeer og han kan godt drikke det til mad, faktisk har han købt noget ekstrakt da vi var i USA, så han selv kan lave det – han har dog ikke fået det gjort endnu….

  Sjov ide med sådan en omgang sodavands-smagning.

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – ups, den fik jeg ikke skrevet om – godt observeret! Det råder jeg bod på lige om lidt 🙂

  Hm, hvad drikker han rootbeer til?

  Jeg burde i øvrigt også have lavet med Coca Cola og flere af de mærker, som er almindelige her i DK, for de smager også anderledes i USA, men så var vi nok også gået i sukkerchok 🙂

 • hvor sjovt! jeg kan godt huske at, da jeg var barn, hældte min mor rootbeer over vaniljeis til os som en godbid. det er ikke så sundt men det smagte godt på det tidspunkt. hun købte også en masse dårlige frosne fødevarer som lasagne og mini pizzaer til os. ah, the good old days. 😛

 • Hej Mina!
  Ej hvor pudsigt! Ja, jeg tør heller ikke tænke på, hvad jeg har indtaget som barn. Jeg må da blive selvlysende med alderen med al det Fun-saftevand, der blev drukket dengang 😀

 • Ja, det er underligt at de er så anderledes end sodavand her i DK – selvom det er de samme mærker. Faktisk kunne jeg drikke diet coke – light sodavand – derovre hvis det skulle være, det kan jeg bare ikke herhjemme. Jeg synes at de har en frygte bismag…

  Han kan drikke Rootbeer til hvad som helst, men gerne en burger 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • Very cool idea! I will say that Ginger Beer is not very popular or common here. Probably because it tastes gross. 😉 Mt. Dew is very popular, as is Dr. Pepper and Cherry Coke. Hawaiian Punch is more like a juice drink (although I doubt it has much juice in it), and it is popular with kids.

  I really prefer Dr. Pepper to any other. But it has high Caffeine so I usualy get Root Beer (usually it does not have caffeine) instead. They do make a diet caffeine free Dr. Pepper. Its pretty good, but I don't like artificial sweeteners very much. The best Dr. Pepper is called Dublin Dr. Pepper. Its made with cane sugar instead of High Frustose Corn Syrup. Its named after the town where Dr. Pepper was invented and produced. They still run small batches in the original factory. Its in Dublin, Texas.

  -Grace

 • Brace – thanks! I'm sorry that we wasn't very fond of the soft drinks 🙂

  My best friend loves Mt. Dew but I don't know if he ever tried the original taste.

  Maybe I should try Dublin Dr. Pepper when I come to USA one day? I should write a list with food I have to try – and it's going to be long!:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *