Vejrhøj Vingård

Vejrhøj Vingård

I min række af fortællinger om danske vingårde er jeg nu nået til Vejrhøj Vingård, der ligger i Vestsjælland med udsigt til Sejerø Bugt. De første vinstokke blev plantet i 2011, og der er blevet plantet til flere gange siden, så Vejrhøj i dag er oppe på 10.000 vinstokke.

Vejrhøj Vingård, vinsmagning, danske vingårde, dansk vingård, danske vine

Vinmarkerne ligger i et ret bakket område, og da vi besøgte vingården og fik en rundvisning sammen med Tusen Vin på en lun sommerdag, så var det næsten som at besøge en fransk vingård.

Vejrhøj fokuserer på økologi, og her dyrkes primært druesorten Solaris, der er den mest udbredte druesort hos de danske vingårde. Vejrhøjs sortiment består dog også af Muscaris, Hibernal Phönix, Souvignier Gris, Cabernet Cantor og Leon Millot. Druesorterne er valgt ud fra, at de klarer sig godt i det kølige og fugtige danske klima, hvor sorterne samtidig er fremavlet til at være modstandsdygtige over for svampesygdomme.

Vejrhøj Vingård, vinsmagning, danske vingårde, dansk vingård, danske vine

Vejrhøjs vine har vundet flere vinpriser gennem tiden og har generelt et godt ry blandt danske vinkendere. Vi fik mulighed for at smage flere af vinene, inden vi besluttede os for hvilke af dem, vi ville købe, og jeg må sige, at niveauet var ganske højt. Hvidvinene har en dejlig frugtet og nuanceret smag, og et par af dem også en overraskende fylde, som jeg ellers sjældent støder på hos de danske vine.

Vejrhøj Vingård har åbent torsdage og lørdage i perioden marts til og med oktober – du kan se åbningstiderne på hjemmesiden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *