Vegansk linseret

Vegansk linseret

Jeg holder lige en lille pause fra månedens benspænd og vil i stedet fortælle lidt om en vegansk linseret, som vi fik for et par dage siden. Da jeg havde vegansk benspænd, konkluderede jeg efterfølgende, at jeg vil forsøge at snige flere kødløse dage ind i hverdagskosten, og det er til dels lykkedes – men mest de aftener, hvor jeg er alene hjemme, for så spiser jeg meget simpel aftensmad, og der indgår sjældent kød.

Men men – jeg vil jo gerne lave flere deciderede vegetariske eller veganske retter, så da jeg havde flere grøntsager, der trængte til at blive brugt, var det en oplagt mulighed for at lave en vegansk linseret.

Vegansk linseret

2 personer

1½-2 dl belugalinser
1 lille aubergine, skåret i mindre tern
rapsolie
1 løg
2-3 dl grøntsagsbouillon
1 spsk mørk sirup
1 tsk paprika
2-3 tsk garam masala
2 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
salt og peber

3-4 gode, kraftigt smagende tomater – gerne hjemmedyrkede

Kog belugalinserne i letsaltet vand. Steg imens aubergineternene i rapsolie og tilsæt løgene, når aubergineternene er næsten møre. Svits løgene og tilsæt derefter grøntsagsbouillon og mørk sirup. Vend belugalinserne i retten og smag til med krydderierne – jeg har noteret ca. angivelser på, hvor meget jeg brugte, men sørg endelig for selv at justere smagen, så den passer til dig.

Vegansk linseret skal serveres varm med friske tomatstykker på toppen.

Note: Det er en vegansk linseret, der både er fyldig og har en forholdsvis kraftig smag, som får et godt modspil fra de lækre tomater. Det er et must at servere denne linseret sammen med de friske tomater, så retten også får et frisk pift.



6 thoughts on “Vegansk linseret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *