Vegansk linseret
Jeg holder lige en lille pause fra månedens benspænd og vil i stedet fortælle lidt om en vegansk linseret, som vi fik for et par dage siden. Da jeg havde vegansk benspænd, konkluderede jeg efterfølgende, at jeg vil forsøge at snige flere kødløse dage ind i hverdagskosten, og det er til dels lykkedes – men mest de aftener, hvor jeg er alene hjemme, for så spiser jeg meget simpel aftensmad, og der indgår sjældent kød.
Men men – jeg vil jo gerne lave flere deciderede vegetariske eller veganske retter, så da jeg havde flere grøntsager, der trængte til at blive brugt, var det en oplagt mulighed for at lave en vegansk linseret.
Vegansk linseret
2 personer
1½-2 dl belugalinser
1 lille aubergine, skåret i mindre tern
rapsolie
1 løg
2-3 dl grøntsagsbouillon
1 spsk mørk sirup
1 tsk paprika
2-3 tsk garam masala
2 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
salt og peber
3-4 gode, kraftigt smagende tomater – gerne hjemmedyrkede
Kog belugalinserne i letsaltet vand. Steg imens aubergineternene i rapsolie og tilsæt løgene, når aubergineternene er næsten møre. Svits løgene og tilsæt derefter grøntsagsbouillon og mørk sirup. Vend belugalinserne i retten og smag til med krydderierne – jeg har noteret ca. angivelser på, hvor meget jeg brugte, men sørg endelig for selv at justere smagen, så den passer til dig.
Vegansk linseret skal serveres varm med friske tomatstykker på toppen.
Note: Det er en vegansk linseret, der både er fyldig og har en forholdsvis kraftig smag, som får et godt modspil fra de lækre tomater. Det er et must at servere denne linseret sammen med de friske tomater, så retten også får et frisk pift.
Uh, kan godt forestille mig at det smager skønt 🙂
Mange hilsner
Birthe
Sådan en kraftig linseret med søde velsmagende tomater oven på er et hit her i huset 🙂
Uhm, lyder godt og skal prøves her hos os – vi spiser mere og mere kødløst, men det kan være svært at finde inspiration … 🙂
Sådan en god, kraftig linseret er rigtig god her i efteråret – hvis bare man fyrer nok krydderier i, så kan man vente lidt med at tænde for varmen 😀
Uhm, det ser godt ud – har netop købt nogle linser, som jeg har gået at overvejet, hvad jeg skulle bruge til, og med efterårsvejret, er den her ret jo helt oplagt (:
– Anne
Ja, det er et godt alternativ til de kødrige retter – og så er det i øvrigt billig mad 🙂