Varm kyllingesalat med mynte

Varm kyllingesalat med mynte

Jeg havde set en opskrift på varm kyllingesalat i en lille kogebog, ‘THAI køkkenet’, jeg har stående, og retten bryggede jeg så videre på. Den passede nemlig supergodt ind i månedens benspænd. Jeg skiftede den grønne peberfrugt ud med en rød og mangedoblede mængden samt erstattede den friske chili med noget hidsig asiatisk chilisauce, vi har stående – og så justerede jeg op og ned på ingredienserne i saucen. Retten blev spist sammen med kogte ris.

Varm kyllingesalat med mynte

2 personer

2 kyllingefileter
1 rødløg
1 rød peberfrugt
en god håndfuld frisk mynte

Sauce:
1 spsk soyasauce
2 tsk stærk chilisauce
1 spsk fiskesauce
saften fra 1 citron
½ tsk knust ingefær
1 tsk sukker
1 tsk honning

Skær kyllingefileterne i små tern og steg dem i en wok ved kraftig varme. Skær løget i meget tynde skiver og peberfrugten ligeså. Bland dem med mynteblade og kyllingekød. Pisk saucen sammen og hæld over salaten.

Note: En varm kyllingesalat er en umanerlig nem og hurtig aftensmad, som smager godt – er både frisk, sprød og stærk på samme tid.



11 thoughts on “Varm kyllingesalat med mynte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *