Stegte skovduer med perlebyg
Lige før jul fandt jeg et par skovduer i Irmas kølemontre, så de to fugle kom straks med hjem og indgik i aftensmaden. Der er et eller andet ved vildtkød, som bare kalder på de nordiske råvarer, så jeg endte med at duerne med tilbehør bestående af perlebyg, rødløg, champignons og honning.
Stegte skovduer med perlebyg, rødløg og honning
2 personer
2 skovduer, rensede
smør
1½ dl rødvin
1½-2 dl kraftig grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
salt og peber
Perlebygstilbehør:
3-4 dl perlebyg
150 g champignons skåret i skiver
1 stort rødløg, skåret i tynde både
honning
salt, peber og timian
Halvér dine skovduer og brun dem i smør i en gryde. Tilsæt rødvin og lad det koge halvt ind. Vend duerne i det og tilsæt så bouillon og laurbærblade. Læg låg på og lad det simre i ca. 45-60 minutter.
Kog imens perlebyggen. Når de er møre (men stadig har lidt bid), hælder du vandet fra. Steg svampe og løg på en pande i en god klat smør og lidt timian. Vend det i perlebyggen og smag til med salt, peber og honning. Servér det sammen med skovduerne og pynt evt. retten med en lille krydderurtekvist (sådan for at bryde de brune/dunkle farver).
Note: Denne udgave af skovduer er en lidt anderledes måde at få due på, men ikke desto mindre en god kombination, da tilbehøret klæder fuglen rigtig godt. Perlebyggen en dejlig afveksling fra kartofler, ris og pasta, som ofte bruges som tilbehør her i Danmark.
Det lyder meget lækkert! Jeg har aldrig smagt skovduer, men har masser af dem her i haven, såeh … 🙂
… så næste gang er det ikke med kameraet, du skyder? 😉
Uhm, jeg elsker vildt – så det er lige et benspænd efter mit hoved, du er ude i søde Piske! 🙂
… desværre er benspændet snart slut, men pt. overvejer jeg, om ikke det er muligt at videreføre i januar-benspændet… så mon ikke der også kommer et par vildtopskrifter til næste år? 🙂
Wuuhuuu! 😀 Jeg glæder mig til, hvad du finder på næste gang.
Det bliver noget lidt… usædvanligt… 😉