Savlende lækker chokolade-cappucinokage og chai med kardemomme
I søndags fik vi årets lækreste kage – nemlig denne chokolade-cappucinokage. Nej, jeg overdriver ikke – jeg kan pt. ikke forestille mig en kage, der smager bedre, og jeg har ellers en umådelig god fantasi. Men hold da (…censur…) hvor var den lækker! Og da jeg skulle fryse resterne ned i går (for der blev rester, men det var vist kun fordi, at den også mætter godt), så måtte jeg liiiige smage et lille stykke… som endte med ikke at blive så lille igen, for den kage er en fælde. En fælde siger jeg! Jeg bliver tilmed lækkersulten, nu hvor jeg tænker på den…
Opskriften på denne cappucinokage stammer fra et gammelt nr af Magasinet Mad!, men jeg brugte valnødder i stedet for pekannødder, og så brugte jeg mælkechokolade med nødder i, da jeg ellers kun havde mørk eller hvid chokolade på lager. Glasuren er også lavet med mindre flormelis end oprindeligt. Til kagen serverede jeg en chai med kardemomme, som jeg fandt inspiration til i et gratis blad fra Netto. Her skal man oprindeligt bruge noget skal fra en appelsin, men da jeg ikke lige lå inde med økologiske appelsiner, og appelsinsæsonen også er ved at være slut, så brugte jeg lidt appelsinjuice i stedet.
Klar til kage?
Cappucinokage med chokolade
8-12 personer
110 g smør
120 g mørk chokolade
1 spsk pulverkaffe rørt med 3 spsk varmt vand
250 g rørsukker
3 æg
100 g hvedemel
50 g mælkechokolade
75 g hakkede valnødder
Cappucinocreme:
100 g hvid chokolade
50 g smør
1 spsk pulverkaffe rørt med 3 spsk varmt vand
150 g flormelis
Smelt chokolade, smør og kaffen i en gryde ved svag varme. Tag gryden af, så snart det er smeltet. Pisk rørsukker og æg grundigt sammen og tilsæt chokolademassen, når den er afkølet lidt. Pisk det sammen og tilsæt hvedemel, hakket mælkechokolade og valnødder. Hæld dejen i et lille ovnfast fad (ca. 20×25 cm), der er beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter.
Smelt alle ingredienser til cremen – undtagen flormelis – i en gryde ved lav varme, og tag den af varmen, så snart indholdet er smeltet. Rør flormelis og smør cremen ud over chokoladekagen, når den er afkølet.
Chai med kardemomme
5 kopper
2 kopper vand
5 cm kanelstang
8 kardemommekapsler
8 hele nelliker
et skvæt appelsinjuice
3 kopper mælk
6 tsk rørsukker
3 tsk løst sort te
Hæld vandet i gryden sammen med kanel, kardemomme, nelliker og appelsinjuice. Kog det op og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt mælk, sukker og teblade, læg låg på og lad det koge et par minutter. Si drikken og servér den med det samme.
Note: Mild, sød og krydret på samme tid – uden at den bliver vammel. Den krydrede smag passede særdeles godt med kagen.
Nøj, hvor ser den lækker, smækker, dejlig ud. Lige noget for mig. Har skrevet opskriften af :))
Mmmmmm, når du skriver sådan der bliver jeg jo nødt til at prøve den! Og jeg glæder mig, for je er faktisk hundrede pocent sikker på at jeg vil elske den! 🙂
MollyMy – mange tak! Den kan du godt glæde dig til – den er allerelskelig 😀
Ann-Christine – jeg tror faktisk, at det er vedtaget ved lov at prøve denne kage – eller det burde det være, for den er umådelig god 😉
Det ser ud til, at den kage er en der skal prøves!
Knus
vibeke
Vibeke – det er det! Og servér den gerne for folk, du holder meget af – sådan en kage er en ren kærlighedserklæring 🙂
Uhm, den lyder lækker- men jeg kan ikke li kaffe:(
Nøj, det lyder vildt lækkert begge dele, Piskeris!!! Vi får gæster på søndag (Monsieurs gamle skolelærer) – jeg jeg kunne tænke mig at lave din chokolade-cappucinokage og få et plus i karakterbogen 🙂
Dejlig onsdag til dig!
Den ser godt nok også muuuummmms ud…
Mon man tør prøve at lave den…
Hyggehygge
Marianne
Så tog man lige endnu et kilo på ved at kigge forbi dig – endnu en opskrift ryger i bunken.
Det er efterhånden en temmelig stor bunke opskrifter jeg har nuppet fra dig – mange er prøvet – og mums.
Men denne kage lyder alt for lækker.
Uhhh øøøj hvor lækkert 😛 Jeg kender godt det der med at man bare liiiiige skal smage en lille bitte bid… Som så ender med en liiiidt for stor portion 😀 Kagen lyder virkelig lækker. Den kommer i gemmeren 🙂 Tak
MissMuffin – jeg kan heller ikke lide kaffe, men jeg kan godt lide mokka- og cappucinosmag i is og kager. Jeg synes ikke, at kaffesmagen er så markant i denne – i chokoladedelen lagde jeg ikke mærke til den, mens den selvfølgelig giver noget til cremen – men der kan den jo undlades, hvis du ikke er vild med den.
Madame – mange tak! Jeg tror faktisk, at du får både plus og UG med krølle, hvis du gør det! 😀
Marianne – tusind tak! Det er nok bedst at servere den for flere – bare så man ikke er fristet til at æde det hele selv! 😀
Grith – gnækgnæk! Det er min nye taktik til at tabe et par kilo – at få andre til at tage på! 😀
Jeg er glad for at høre, at du får meget ud af at læse med – det er dejligt, når andre får glæde af mine skøre påfund 😉
Vibeke – hehe, mange tak! Husk endelig at prøve den – den er aldeles og fremragende lækker! 😀
Æj, altså .. du tvinger mig jo nærmest til at gå igang med at bage ;oD
Den lyder godt nok god.
Hanne – jeps! Til gengæld vil du helt sikkert nyde den 😉
Den kage skal da helt sikkert laves, for pokker hvor lyder den lækker 🙂
Mange hilsner
Birthe
NYBH – den er worth dying for 😉
Jeg har lige opdaget din spændende og inspirerende blog (-: Dejligt at opskriften på chokolade-cappucinokagen falder i din smag, jeg kan så afsløre, at det er undertegnede som har udviklet opskriften til magasinet Mad! og det er altid rart at se, at ens opskrifter rent faktisk bliver brugt (-:
Mange hilsner,
Camilla
Hej Camilla!
Mange tak for dine pæne ord. Og så må jeg lige benytte lejligheden til at skamrose kagen endnu en gang, for den var virkelig, virkelig god! Tusind tak for inspirationen 🙂
Hej piskeris!
Nu har jeg kigget (og savlet) over denne kage et par gange, så Nu skal den laves! Er den bedst på dagen den er bagt, eller kan den godt laves aftenen før?
Mvh Maiken
Hej Maiken!
Hehe, nu udfordrer du min hukommelse. Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg bagte den samme morgen eller aftenen før, at jeg fik gæster, men det er en kage, som sagtens kan tåle at stå en dag i køleskabet og 'sætte sig' 🙂
Argh – og nu får jeg vild lyst til at lave den igen! 😀
Hehe, nu har jeg lavet den – og nævnt dig i mit lille indlæg, det håber jeg er ok 🙂 God aften!
KH Maiken
Maiken – det er selvfølgelig helt i orden – og dejligt at du kunne lide den! 🙂
Den skal laves! Er det ok hvis man laver topping’en med mørk chokolade?
Det kan du godt – så får du en knapt så sød kage. Bare sørg for at bruge chokolade af god kvalitet – og helst ikke mørkere end 70%
Nu har jeg bagt opskriften, som kage til en familielejlighed – Og i denne uge bagt en dobbelt portion og transformeret til små papirforme til sønnikes skole. Med glasuren tyllet ud i spiralformede stjerner blev både smag og syn meget fint til anledningen! Der bliver 36 små kager …
Tak, for en fantastisk anbefaling!
Selv tak! Jeg er glad for, at den faldt i jeres smag. Det er helt klart en af mine yndlingskager 🙂