Rosenbrød
Jeg fik lyst til at tage rosenbrød med til et familiebesøg, og heldigvis kunne jeg huske, at bloggen Kager skal der til havde blogget om denne kage på et tidspunkt. Jeg justerede dog lidt på blandingsforholdene og brugte lidt mere rosenvand samt undlod kardemomme.
Rosenbrød
1 stort rosenbrød
25 g gær
1 spsk rørsukker
60 g smeltet smør
0,75 dl mælk
lidt salt
1 tsk vaniljepulver
1 æg
3-4 dl hvedemel
Glasur:
2-2½ dl flormelis
2 tsk rosenvand
lidt vand
Hæld smeltet smør i en skål og rør mælken ud i det. Rør derefter gæren i og tilsæt så sukker, mælk, vaniljepulver og æg. Pisk det grundigt sammen og tilsæt mel lidt efter lidt, indtil du får en blød og lidt klistret dej. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i ½-1 time, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
Vip dejen ud på en bagepapirbeklædt bageplade. Vend hænderne i lidt mel og form et langt, fladt brød af dejen. Lad det efterhæve i 20-30 minutter.
Bag dit rosenbrød ved 200 grader i ca. 15 minutter, indtil det er gyldent. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
Rør flormelis med rosenvand og en lille smule vand, så du får en tyk glasur. Smør den ud over kagen. Når glasuren er stivnet, kan du skære dit rosenbrød i tykke skiver.
Da rosenbrød indeholder en del smør, er det bedst samme dag, du bager det. Du kan dog fryse det ned, hvis du undlader at putte glasur på.
Note: Rosenbrød er en mild kage med et lille pift af roser i selve glasuren.