Restaurant SuRi

Restaurant SuRi

Restaurant SuRi i Holbæk har stået på min ‘ønskeliste’ de sidste tre år, for jeg har hørt meget godt om spisestedet – ikke mindst fra vores venner i Tusen Vin. Og nu var det endelig tid.

Vi besøgte naturligvis SuRi med selvsamme venner. Efter et kort kig på menukortet, hvor man også kan vælge a la carte, så endte vi med at tage menuen ‘En aften på Restaurant SuRi’. Den består af snacks og fire retter og koster 645 kr. Man kan så vælge en vinmenu med fire glas vin, der matcher til maden – og den koster 545 kr. Det gjorde flere af os.

restaurant SuRi, restaurant i Holbæk, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

De tre snacks kom som små deleserveringer. De bestod af vagtellår drysset med chiliblanding, grillede minimajs med mayo og krydderier samt butterdejsreder med rejecreme og karse. Fine små hapsere, hvor det især var positivt, at restauranten godt turde bruge stærke krydderier, så vagtellårene fik lidt ekstra bid.

Der kom naturligvis også kuvertbrød (to slags) samt smør på bordet.

Den første ret var en lille servering bestående af røget rødfisk med brombærcreme, mirabelleblomme og estragon. En meget spændende kombination med bær og fisk og samtidig ganske fint anrettet.

restaurant SuRi, restaurant i Holbæk, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Den næste ret tog også udgangspunkt i havets frugter (!). Her var to stykker jomfruhummer kombineret med en delikat brændt tomatconsommé, små friske tomater samt tynde skiver lardo. En skøn og sommerlig måde at servere jomfruhummer på, hvor især tomatsaucen var helt fantastisk sammen med hummeren.

restaurant SuRi, restaurant i Holbæk, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi nåede nu til hovedretten. Det var – også – en ret lille servering, der bestod af farseret vagtel med kantareller, majs og en gavmild mængde trøffel. Igen en velkomponeret ret, men jeg savnede dog lidt mere tilbehør. I det hele taget en ret lille hovedret. Nu var der heldigvis kuvertbrød på bordet, og jeg var heller ikke vanvittig sulten, men jeg kan forestille mig, at der vil være folk, som synes, at portionerne i denne menu ganske enkelt er for små til dem.

Aftenen sluttede selvfølgelig af med dessert, der her bestod af nuttede små madeleinekager med letbrændt overflade, et scoop is med citrussauce over samt ferskenbåde og små marengs. En fin sammensætning af sødt, syrligt og knasende elementer.

Vinene passede godt til de enkelte retter, og der var en fin bredde i udvalget.

Vi havde en rigtig sød og hjælpsom tjener, som forstod at skabe en hyggelig stemning, og i det hele taget var det rigtig rart at spise hos Restaurant SuRi. Prisniveauet var relativt højt i forhold til mængden af mad samt det faktum, at restauranten ligger i provinsen. Til gengæld har stedet nogle ret fristende tapasmenuer til ud af huset, som virker meget prisvenlige.

Det er et sted, jeg gerne kommer igen, og jeg ender derfor på fem stjerner til Restaurant SuRi.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *