Restaurant Pomle Nakke
På Falster ligger traktørstedet Pomle Nakke, og her spiste jeg frokost for et par uger siden, da vi var lørdagsudflugt sydpå.
Pomle Nakke ligger ud til vandet og har en skøn udsigt, så det er oplagt at sidde udenfor om sommeren – hvis vejret da ellers er tørt og solrigt. Det var det desværre ikke den lørdag, men vi sad også glimrende indendørs.
Restauranten har et fristende smørrebrødskort, hvor vi fandt et par madder hver. Jeg valgte desuden et glas alkoholfri hvidvin til første mad.
Mit første stykke bestod af et stykke rugbrød med store stykker sild i hybenrosesnaps med fermenteret creme fraiche, friske løgringe og syltet hybenrose. Virkelig flotte og saftige sildestykker, som heldigvis ikke virkede sprittede, selvom de havde ligget i snaps. Og fin og anderledes detalje med den fermenterede creme fraiche. Absolut et spændende bud på en sildemad.
Hvidvinen var udmærket til, men den var også så afdæmpet smagsmæssigt, at den nærmest kunne gå til alt.
Min anden ret bestod af rugbrød med oksetatar med røget ost, syltede sennepskorn og piment d’espelette. Og her havde man været lige lovlig gavmild med oksekødsmængden i forhold til de andre elementer i retten. Jeg savnede i hvert fald lidt mere modspil til kødet som for eksempel syltede grøntsager.
Til tatarmaden drak jeg et glas alkoholfri rødvin, men det var ikke en succes – mest af alt fordi det er svært at lave en god alkoholfri rødvin, og jeg endnu har til gode at støde på en. Men det skulle prøves, nu hvor muligheden bød sig.
Pomle Nakke havde flere fristende desserter på menukortet, men så sultne var vi desværre ikke på det tidspunkt, så dem sprang vi over.
Betjeningen var sød og behagelig, og restauranten var hyggelig at sidde i. Der lugtede lige lovlig kraftigt af stegeos, da vi kom ind (dog på ingen måde i samme grad som hos Urten), men det forsvandt heldigvis efter et stykke tid.
Jeg ender på fire stjerner med pil op til Pomle Nakke og kunne bestemt godt finde på at kigge forbi igen, hvis jeg er i området. Især hvis det er en dag, hvor man kan sidde udenfor og nyde den smukke udsigt.
Nu spørger jeg måske lidt naivt, men fermenteret crem fasie, er ikke alle syrnede mælkeprodukter pr. Definition fermenterede, eller var det bare noget jeg lærte på et kursus
Jeg går ud fra, at den har gennemgået en ekstra fermentering, siden de skriver det på menukortet 🙂