Pindsvine-småkager
Man kan godt diskutere, hvor julede disse pindsvine-småkager er, men jeg faldt faktisk over dem, da jeg researchede på tyske julekager sidste år. Der nåede jeg desværre ikke at bage dem, men det kunne jeg så meget passende gøre i denne uge.
Det er en supersimpel opskrift, som jeg fandt på den tyske side BR, men da jeg bagte en mindre portion, måtte jeg justere nogle af målene, da jeg ellers kun skulle bruge et halvt æg – og det er altså for bøvlet. Så lidt mere æg og mel end i den oprindelige opskrift. Småkagerne har en meget mild smag, så jeg synes, at det klæder dem at få tilført lidt mere smagsgiver – gerne appelsinskal eller citronskal.
Pindsvine-småkager
ca. 20 stk.
3 dl hvedemel
1 dl flormelis
1 tsk vaniljepulver
1 spsk fintreven skal fra øko-appelsin
1 æg
100 g blødt smør
Rør hvedemel, flormelis og vaniljepulver sammen. Tilsæt æg, appelsinskal og blødt smør og ælt, indtil dejen er ensartet. Sæt den på køl et kvarters tid. Form derefter kugler af dejen – lidt mindre end en hel valnød – og sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade.
Tryk eller hiv en lille tryne på hver dejkugle og bag dem derefter ved 170 grader i 12-15 minutter, indtil de er (meget) let gyldne. Lad dem køle af.
Pindsvinepynt:
hakket mørk chokolade
fint kokosmel
Smelt chokoladen forsigtigt og dyp derefter den buttede ende af kagerne i mørk chokolade. Sæt dem til tørring på et stykke bagepapir og drys kokosmel over, mens chokoladen stadig er flydende. Lad dem størkne og lav så chokoladeøjne på dine pindsvine-småkager med smeltet chokolade og en tandstik.
Opbevár dine pindsvine-småkager i en lufttæt kagedåse. De bør kunne holde et par uger, medmindre du eller andre i familien spiser dem inden 😉
Note: Milde og nuttede småkager. Opbevár dem i en lufttæt beholder og spis dem gerne inden for en uge.