Mørk chokoladekage med trøffelcreme
En dejlig mørk chokoladekage blev medbragt, da en af mine kolleger havde fødselsdag. Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på mørk chokoladekage fra den dejlige bagebog ‘Byens bedste kager’, hvor jeg fandt en opskrift, som jeg legede videre med, så den passede til de råvarer, jeg havde på lager.
Mørk chokoladekage med trøffelcreme
10-12 personer
Trøffelcreme:
2 dl fløde
200 g finthakket mælkechokolade
Chokoladekage:
150 g smør
250 g mørk farin
2 æg
200 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
60 g kakao
100 g finthakket mørk chokolade 70%
100 g abrikosmarmelade
ca. 4 spsk Mozart Black Chocolate Likør
2 dl kærnemælk
Bring fløden på kogepunktet og hæld mælkechokoladen i. Rør godt rundt og stil trøffelmassen til afkøling i fryseren en times tid.
Rør smør og brun farin sammen i en skål og rør derefter æggene i ét ad gangen. Rør hvedemel, bagepulver, natron, kakao og vaniljesukker sammen i en anden skål og tilsæt det derefter til farinmassen under omrøring og rør derefter kærnemælk i. Rør til sidst den mørke chokolade og abrikosmarmeladen i dejen, inden du hælder den i en smurt springform på ca. 25 eller et fad med ca. samme størrelse. Bag kagen ved 190 grader i ca. en time – husk at stikke i den med en tynd træpind for at teste, om den er færdigbagt. Tag kagen ud og lad den køle helt af, inden du vender den ud af formen/fadet. En god mørk chokoladekage bliver blot endnu bedre af lidt chokoladelikør, så sørg endelig for at dryppe den med lidt likør og lad kage suge det ind.
Pisk trøflen let med en elpisker og smør derefter kagen med trøffelmassen – du kan evt. flække kagen inden og lægge et lag mellem de to halvdele. Pynt evt. med chokoladeflager eller hakkede nødder.
Note: Dejlig mørk chokoladekage, der får en dyb smag på grund af den mørke farin. Cremelaget er ret lækkert og er god sammen med den mørke kage, som ellers kunne blive ret heftig at spise ‘alene’. Likøren var også god til at gøre kagen lidt mere saftig, da den lange bagetid var med til at udtørre den lidt i kanten. Du kan evt. overveje at dække kagen til med stanniol efter 30-40 minutters bagetid, så du ikke risikerer, at overfladen bliver for mørk.
Og så lige før sengetid! Den lyder godt nok lækker 🙂
Uuuuhmmmm…. Choko-himlen – nu på Blogger
Linebine – sweet dreams? 😉
Charlotte Berg – hehe, mange tak 🙂
Du milde – det lyder syndigt og meget, meget ækkert, Piskeris 🙂
Den tror jeg godt nok ikke, jeg tør lave …
Hej Piskeris,
wauw – den ser LÆKKER ud! Gad vide om jeg kan finde en undskyldning for at lave den??? jeg må prøve at se om jeg kan komme op med en :o)
knus
Camilla
Ej, hvor ser den lækker ud – kan jeg få et stykke til kaffen? 😉
Mange hilsner
Birthe
Madame – det er slet ikke farligt lave den. Men bagefter… 😉
Camilla – der er ALTID en undskyldning… om ikke andet så må du invitere gæster, så du har et par 'forsøgsrotter' 😉
NYBH – æhm… desværre ikke… den blev spist op for et stykke tid siden 😉
Øj hvor ser den god ud *savle* Nu fik jeg helt vildt lyst til chokolade kage… tak !
YUM!! Jeg vil også ha'!!!
Vibeke – takker! Jamen skulle det være en anden gang 😀
Hanne – hehehe! Kage kan man altid bruge 😉
Åhr Piske. Jeg sidder her og er sulten. Er blevet spist af med det kedeligste mad ever (men jeg klager jo ikke når manden laver maden!). Jeg-vil-have-kage….. NU
Camilla – fryseren! Der må være noget i fryseren!! Ups… der er faktisk kage i vores fryser… *must resist…*