Markeder i Firenze

abrikoserDa vi var i Firenze for nylig, benyttede vi naturligvis muligheden for at besøge flere af de skønne markeder i Firenze, hvor italienerne falbyder de lækreste råvarer.

Vores første besøg blev på Mercato delle Cure, som er et mindre grøntsagsmarked, der ligger på Piazza delle Cure.

salatDet var vores venner, der foreslog markedet, da jeg annoncerede, at jeg gerne ville købe ind på et marked og derefter stå for frokosten samme dag.

aspargesMarkedet er som sagt ikke så stort, men der er alligevel mange skønne grøntsager og frugter, og der var mange varer, der fristede…

fennikel… det er altså svært at stå imod, når der ligger så mange flotte grøntsager og bare tigger om at blive tilberedt…

kødDer var også en enkelt fiskebod samt en enkelt slagter, som solgte en række mindre udskæringer.

Et fint lille marked, som jeg godt vil anbefale.

ØkomarkedHver tredje søndag i måneden afholdes et økologisk marked i Firenze på Piazza Santo Spirito, og da det passede med, at vi var i byen, skulle vi selvfølgelig også forbi dette. Markedet er ret lille, og det er primært forarbejdede madvarer, du kan købe (marmelade, pesto, honning etc.) samt håndværk.

glasSelvom jeg foretrækker at sylte de fleste ting selv, så var der altså flere ting, der fristede så meget, at de skulle med hjem i kufferten.

Det er et lille men hyggeligt marked, og jeg kan som sagt godt lide, at der er fokus på økologi, så det marked vil jeg også anbefale.

fjollet pastaVi kan jo ikke fokusere på markeder i Firenze uden at besøge Firenzes mest kendte marked, Mercato Centrale, der ligger på Via dell’Ariento. Det er et overdækket marked, og det er ret tydeligt, at det først og fremmest henvender sig til turister – se blot ovenstående fjollede pasta, som ‘rigtige’ italienere næppe ville købe.

Sjove ting i kølemontrenDer er dog også flere ‘vovede’ ting i kølemontrene, som tyder på, at lokalbefolkningen også kommer her ind imellem. Vi så blandt andet komaver, grisetryner, grisetæer og kogte nerver – råvarer, som ikke just er turistvenlige (hverken smagsmæssigt eller med henblik på at tage med hjem i kufferten).

Som udgangspunkt er dette marked slet ikke lige så autentisk og hyggeligt som de mindre markeder, men de spændende og anderledes udskæringer var med til at gøre besøget til lidt af en oplevelse.

Kan anbefales – dog med det forbehold, at du så også besøger et af de mindre og mere autentiske markeder i Firenze.11 thoughts on “Markeder i Firenze”

 • Sikke nogle skønne billeder. Jeg kan selv bruge timevis på at snuse rundt på sådanne markeder. Fandt du i øvrigt nogle interessante og ukendte oste?
  Mange hilsner, Camilla

  • Jeg fik smagt et par nye ja – men gik ellers efter et par rigtig gode osteoplevelser og fik blandt andet en skøn, SKØN mozzarella importeret fra Napoli og købte selvfølgelig også noget parmesan med hjem 😉

 • Jeg elsker markeder – det ser indbydende ud og mere spændende end fx vores Torvehaller i København, som er meget strømlinet og fornemt 🙂

  • Sandt nok. Jeg er dog vældig glad for Torvehallerne, for her kan jeg få mange ting, som jeg ikke kan få andre steder 🙂

 • Ser godt ud. Så godt, at jeg får lyst til at tage på ferie – NU. Men det bliver der vist ikke noget af i år. Såvidt jeg husker, er der også en kæmpe markedshal i Firenze – inde bag alle standene med turisttingeltangel ved Mediciernes gravmonument – man går op ad en jerntrappe, og så står man midt i et myldrende marked på flere etager med alt muligt lækkert, frugt, grønt, fisk, slagtervarer, vino e olie – ja, alt hvad hjertet kan begære.
  vh/Karen

  • Mon ikke det er Mercato Centrale du tænkte på? Jeg syntes desværre, den var lidt ‘turistramt’ og virkede ikke så autentisk som de små markeder, men standene med indmad mm. var nu ret fascinerende 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *