Limekage med mandler
Da vi var til fødselsdagsreception i går, medbragte vi ikke kun brombærmuffins – vi havde også denne limekage med mandler med under armen. Jojo, selvfølgelig skulle der være en kage med nødder i, når nu jeg har nødde-benspænd.
Inspirationen til denne limekage har jeg fra Anne au Chocolat. Jeg udskiftede dog hasselnødder med mandler samt lavede en glasur i stedet for den sirup, der er i den oprindelige udgave.
Limekage med mandler
en stor bradepande
500 g smør, blødt
4½ dl rørsukker
8 æg
500 g hvedemel
300 g hakket hvid chokolade, jeg anbefaler Ivoire eller Opalys fra Valrhona
200 g mandler, hakkede
revet skal af 4 øko limefrugter
Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil du får en blød, cremet masse. Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt derefter melet. Rør det grundigt, inden du tilsætter hvid chokolade, nødder og revet limeskal. Smør en stor bradepande, inden du fordeler dejen i den. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Lad din limekage køle helt af, inden du smører glasur på. Jeg lavede en ret syrlig glasur bestående af saften fra to limefrugter, 4 dl flormelis samt 1 tsk blødt smør (smørret er med til at få glasuren til at stivne). Da den var jævnt fordelt ud over kagen, sluttede jeg af med at drysse lidt grønt pyntesukker på.
Note: Der er masser af syrlighed og sødme i denne limekage. Smagen er kraftig, så sørg for at skære små stykker… (så kan man også spise flere… hehehe!). Hvis du vil have mindre syrlighed, så udskift limesaften i glasuren med vand.
Det lyder skønt med lime og mandler i en kage 🙂
Det kan også anbefales – det er en dejlig syrlig-sød kage 🙂
Gosh, hvor du frister. Og så lige efter, jeg har brugt alle de lime, vi havde liggende. Men pyt, de var heller ikke øko. Det er næsten en umulighed, at finde herovre i det mørke…
Jeg har en del Callebeut chokolade, mon ikke den kan bruges istedet, når jeg engang ser øko. lime og tænker på dig?
Kh.
Anne-Marie
Undskyld! *hehehe*
Ja, det tror jeg sagtens, du kan bruge 🙂
Hæhæh. “Jeg tager lige et mere.. de er jo så små, de stykker” B-)
– Anne
Det er et fantastisk råd 😉
Det der er en STOR kage, men sikkert ikke spor for meget, når det er med yndlingsingredienser, mums
Den kan ‘heldigvis’ også bages i mindre portioner 😀