LCHF-morgenmad
Under LCHF-benspændet har jeg først og fremmest spist græsk yoghurt med forskellige slags toppings, men der har også været plads til andre slags LCHF-morgenmad. En søndag forkælede jeg således gemalen (og mig selv) med stegt bacon, røræg, stegte portobello-svampe og små fine tomater. Jeg er normalt ikke så meget til den slags morgenmad, men det var nu rart med lidt variation.
Det LCHF-venlige kernebrød blev selvfølgelig også brugt som LCHF-morgenmad flere dage, og da ost er en af de ting, du gerne må spise en del af, hvis du følger LCHF-principperne, så skulle jeg selvfølgelig have en mad med blåskimmelost og den stevia-sødede rabarbermarmelade.
Chiagrød er en af klassikerne inden for LCHF-morgenmad, men jeg må indrømme, at det var lidt for sødt og fedt til mig. Du tager 2½ spsk chiafrø, som du rører med en smule vaniljekorn og 1½ dl kokosmælk, og så lader du det trække natten over. Derefter drysser du lidt friske bær – eller jordbær kogt med en smule stevia – oven på.
Men ellers spiste jeg som sagt en del græsk yoghurt med friske bær…
… eventuelt kombineret med ristede kokosflager….
… eller med den gode granola, som gemalen lavede.
Græsk yoghurt med friske bær og ristede kokosflager ville lige være noget for mig. Derimod er morgenanretningen på det øverste billede lidt for tung 😉
Det var også en fremragende morgenmad, som jeg spiste flere dage i træk – og såmænd nok også skal have i næste uge 😉
Ja, jeg er heller ikke så meget til bacon og æg-anretninger. Det er en ret tung servering, så det er sjældent, jeg kaster mig over det.
Gud, hvor ser det ellers lækkert ud alt sammen! Den der chiagrød har jeg også set SÅ mange steder, meeeeen jeg synes nu også den lyder meget fed og kvalm(?) i smag og konsistens. Alt det andet derimod, det kunne jeg sagtens leve med til morgenmad hver dag 🙂 MUMS!
Den var ret fed og sød i smagen – jeg syntes, det var lige lovlig vammelt, så det var ikke mange skefulde, jeg spiste, inden jeg opgav.