Kirsebærmuffins

kirsebærmuffins, muffins, kage, dessert,  hvedemel, grahamsmel, bagepulver, smør, rørsukker, æg, vaniljesukker, marcipan, creme fraiche, kirsebær
Tidligere på ugen havde jeg lovet at medbringe kage, og det så jeg som en kærkommen lejlighed til at bage kirsebærmuffins! Jeg er typen, der elsker at købe muffinforme og kagepynt – men er knapt så god til at få det brugt, da jeg oftest bager tærter eller lignende kager, hvor behovet for pynt er knapt så stort.

Men nu skulle det være. At jeg så ikke nåede at få taget billeder, da jeg havde pyntet mine kirsebærmuffins – deeet taler vi ikke højt om. Men jeg endte faktisk med at dekorere dem med lidt vaniljecreme.

Kirsebærmuffins
12 stk.

2½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 tsk bagepulver
en knivspids salt
75 g smeltet smør
2 dl rørsukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
75 g revet marcipan
4 spsk creme fraiche
150 g friske kirsebær skåret i mindre tern

Tænd ovnen og sæt den på 175 grader. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål piskes smør og rørsukker grundigt, så det bliver en lys og luftig masse. Pisk æg, vaniljesukker, creme fraiche og marcipan i og tilføje lidt efter lidt melblandingen. Vend kirsebærrene i og fordel dejen i muffinsforme. Bag dine kirsebærmuffins i ovnen i ca. 20-25 minutter. Stik evt. i en af kagerne med en tynd træpind for at tjekke, om den er gennembagt.

Når dine kirsebærmuffins er kølet af, kan du dekorere dem – for eksempel med vaniljecreme.

Note: Disse kirsebærmuffins er ikke voldsomt søde til trods for sukkermængden, så det passede sig fint med vaniljecreme på toppen. Men de er også dejlig friske uden, og læg så lige mærke til, hvor sunde de er – der er jo både bær og grahamsmel i… 😉



14 thoughts on “Kirsebærmuffins”

  • Nå nå nå nå, med både frugt og grahamsmel, kan man jo nærmest tillade sig at spise dem hele dagen lang, hæhæ 😉 Men de lyder i hvert fald gode – og jeg kan forestille mig, at de også er ekstra fine med creme på toppen 😀

  • Yum de ser godt nok lækre ud.
    Stikker lige hovedet ud i køkkenskabet:

    Hvedemel – tjek
    Grahamsmel – øøøhm måske tjek
    Bagepulver – tjek
    salt – tjek
    .
    .
    .
    Det er faktisk kun creme fraiche og marcipan jeg mangler.
    Hmmm…

  • NYBH – mange tak. Jeg kom faktisk til at tænke på de kirsebærhorn fra din blog for et par år siden. Mener at der også blev brugt groft mel i dem 🙂

  • Litzy – hvad med kirsebærrene? 😛
    Ej, jeg går ud fra, at du har resten. Creme fraiche kan du prøve at erstatte med tykmælk, A38 eller yoghurt, hvis du har det. Marcipanen kan erstattes med mandelessens og en smule mere mel og sukker 🙂

  • Har en hel bakke med kirsebær så det skulle ikke være noget problem. Tykmælk/A38 osv er desværre ikke noget man kan få i Sverige (i hvert fald ikke her). Men har nu ikke noget imod at skulle smutte ned efter fraiche. Og så kan man jo samle marcipan op når man alligevel er dernede.

    Tror sgu det er hvad jeg skal få min søndag til at gå med 😛
    Hvor stor en potion af vanilliecremen lavede du?

  • Litzy – hehe, de er ret hurtige at lave, så du kan nå mange portioner i morgen 😀

    Jeg lavede en halv portion i forhold til den, der er nævnt i det andet blogindlæg 🙂

  • Hvor lyder det dog lækkert – ja, det er helt bestemt nogle meget sunde muffins ;O) Skøn idé at bruge grahamsmel, for så bliver samvittigheden da lettet en smule.

  • Madame – jeg synes også, at kager kan få en interessant 'kant' til smagen, når man bruger lidt groft mel i dejen – har før prøvet det i kager, og det giver lidt gods og ekstra smag, som jeg godt kan lide 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *