Kanelkage med kaffe-kakaoglasur
I fredags havde vi en brætspilsaftale med et vennepar, og her medbragte jeg denne kanelkage. Værtsparret havde nemlig spurgt, om jeg havde lyst til at medbringe en kage, og selvfølgelig havde jeg det!
Enhver undskyldning for at bage en kage er velkommen, og jeg har rigelig med bagebøger, som jeg kan hente inspiration fra. Det var dog en anden blogger, Dronningemad, som jeg blev inspireret af, da jeg skulle vælge kageopskrift. Jeg lavede dog en række justeringer – lidt mindre sukker, brugte halvt hvedemel, halvt ølandshvedemel og skar lidt ned på glasurmængden. Alligevel havde jeg en del glasur i overskud, så du kan godt overveje at lave lidt mindre af den – med mindre du vil have et meget tykt lag glasur. Kagen blev meget høj – også selvom jeg brugte lidt mindre natron, end der stod i opskriften, så jeg vil anbefale dig at bruge en større springform end den, jeg brugte.
Kanelkage med kaffe-kakaoglasur
12-14 personer
125 g smør
350 g rørsukker
5 dl kærnemælk
200 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
4 tsk stødt kanel
1½ tsk natron
Smelt smørret og pisk det sammen med sukker til en luftig masse. Pisk derefter kærnemælk i. Bland de to meltyper med kanel og natron i en anden skål og rør det så i kærnemælksblandingen. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 24 cm i diameter (jeg anbefaler dog 28 cm, da den ellers bliver meget høj), og bag kagen ved 200 grader i ca. 40-70 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. I originalopskriften stod der 40 minutter, men jeg skulle give kagen 70 minutter, før den var helt klar. Derfor er det også vigtigt, at du husker at tjekke, om kagen er gennembagt. Det gør du ved at stikke en tynd træpind ind i midten. Hænger der flydende dej ved, skal kagen have længere tid. Bliver kagen meget gylden på overfladen, inden den er gennembagt, kan du dække toppen af kagen med madfolie, så den ikke bliver for mørk.
Kaffe-kakaoglasur
300 g flormelis
3 tsk vaniljesukker
5 spsk kakao
75 g smeltet smør
5 spsk stærk kaffe
Bland flormelis, vaniljesukker og kakao i en skål og rør det sammen med smeltet smør. Tilsæt kaffen lidt ad gangen, indtil du får en god, snasket konsistens. Smør glasuren på kagen, når den er afkølet.
Note: Det er en dejlig saftig og velsmagende kage. Den mørke glasur og den dejligt krydrede kanelkage er en rigtig vinterkage, som er perfekt sammen med en kop kaffe eller te.
Åååh, elsker kanelkage med kaffeglasur, det er alt for længe siden, jeg har fået sådan et stykke!
– Anne
Det er også en god smagskombination! Normalt kan jeg ikke lide kaffe, men i sådan en glasur går det an 🙂
Det er favoritkagen hos os. Smager rigtig godt og er nem at bage.
Lige præcis! Jeg må indrømme, at det er sjældent, jeg husker at bage en alm. skærekage, men det er jo dejlig let, og denne her er rigtig god 🙂
Umm elsker kanelkage 🙂
Kanelkage er godt – især om vinteren ♥
Det lyder virkelig lækkert! Din opskrift bliver printet ud og lagt foran herren i huset, som er den, der bager mest 🙂
Det er en god arbejdsfordeling, I har 😀
Er det ikke den fra Amo bagebøgerne? Jeg har i hvert fald flere gange bagt sådan en “klassens time kage” med kærnemælk og kanel osv. Og den er nemlig rigtig god… god ide med ølandshveden…
Det er muligt. Jeg fandt den hos Dronningemad 🙂
Uhmmm, det er en af mine yndlingskage. Lækkert at den kan laves med lidt mindre sukker.
Jeg tror faktisk godt, at man kan skrue endnu mere ned for sukkeret. Der er jo en ret sød glasur til, så jeg synes godt, at selve kagen kan bære at blive ‘afsukret’ lidt 🙂
Altså jeg kunne da godt snuppe et stykke eller 3 på en lang, lang mandag – og med en frisk kop kaffe til, så glider den vist ned 😉
Det er altid rart med et stykke kage på sådan en mandag 😉