Jomfruhummere med pasta og øl
Jeg har længe pønset på at købe jomfruhummere fra Aarstiderne, og i sidste uge kunne jeg ikke længere stå imod og bestilte en portion, da jeg alligevel havde planer om at købe en grøntsagskasse.
Jomfruhummere og tilberedning
Vi fik leveret 10 stk jomfruhummere, og seks af dem røg med det samme i fryseren. Nu beregner man gerne ca. tre jomfruhummere per person, men gemalen og jeg nøjedes med to hver, da vi ikke var så sultne, og jeg havde planlagt en ret mættende pastaret som tilbehør.
Jomfruhummerne blev skyllet og derefter flækket på langs (på undersiden) med en lang skarp kniv. Herefter blev den sorte tarmstreng forsigtigt pillet ud, og jomfruhummerne blev lagt i et fad. Lidt citronsaft blev presset over jomfruhummerne. Et stort fed hvidløg blev finthakket og blandet i to spsk smør, inden smørret blev fordelt over hummerkroppene. Salt og peber blev drysset over, og så røg fadet i ovnen ved 210 grader i ca. 10 minutter, indtil jomfruhummernes kød er let gyldent.
Jomfruhummerne blev serveret sammen med en varm pastaret bestående af kogt ramsløgs-båndspaghetti vendt i tre spsk af verdens bedste pesto og porreskiver, der var kogt i et par minutter forinden. Den varme pastaret blev naturligvis også krydret med salt og peber til sidst.
Vi nød en Velvet Ale fra Jacobsen/Carlsberg til jomfruhummeren, og selvom det ikke er så traditionelt at drikke øl til jomfruhummere, så passede det godt sammen. Velvet Ale er en af de ‘tøseøl’, som Carlsberg har lavet for at imødekomme et generelt (kvindeligt) ønske om mindre bitterhed i øl. Nu er jeg ellers ikke normalt til alle de mystiske tiltag, som ølproducenterne laver for at tiltrække flere kvinder, men denne øl var alligevel så anderledes, at jeg blev fascineret. Den har en blid, behagelig og silkeblød smag, som sandt at sige ikke minder særlig meget om øl. Til gengæld er den så heller ikke specielt sød eller parfumeret i smagen, hvilket jeg ellers ville frygte ved en ‘tøseøl’. Kan anbefales hvis du har mod på en anderledes øloplevelse.
*savle*
*smaske*
Nøøøøøj, hvor ser det godt ud!!!
Var de store?
Jeg synes de 10 hummere vi købte fra Læsø på frost var noget bette, i forhold til det kød der var på deres haler. Selvom det smagte helt fantastisk.
Men alligevel…?
Nu ved jeg jo godt at jomfruhummere pr. definition jo ikke er store, men der er nok forskel på størrelsen. For vi åd da ihvertfald nemt 5 af dem til forret en dag. Men man skal måske spise mere end bare halekødet?!
(Føler mig som et totalt mad-analfabet nogen gange når det gælder fancy mad :P)
Jeg syntes, de var rimelig store. De svingede lidt i størrelse, og jeg brugte de største af dem. Der er jo ikke meget kød på jomfruhummere (i forhold til, når man serverer dem i fuld størrelse), men skaldyr mætter en del, så under normale omstændigheder ville jeg godt kunne nøjes med tre 🙂
OMG, kan jeg bytte en for en lasagne-rulle?? Ved godt det ikke er helt i samme liga, men jeg får jo ikke noget ud af ikke at prøve 😉
Mange hilsner
Birthe
Hehehe! 😀
Det kan vi godt, men så bliver det i billedform – jomfruhummerne er guffet for flere dage siden 🙂
Jomfruhummer <3 Nøj det er længe siden jeg har fået skaldyr. Jeg elsker skaldyr. Øv, nu bliver jeg lidt emo over at bo i et land som sidestiller havets guld med det metalliske guld og derfor mener at prisen skal være derefter 🙁
Ja, de er desværre også ret dyre her i Danmark, så det er ikke så tit, vi får det…
Nøj Piske, hvor ser det bare lækkert ud – så enkelt, men alligevel så det får mundvandet til at stå i stride strømme! Og jeg elsker dit øl-benspænd…!
Hvis du er interesseret, så kan jeg sende dig en opskrift jeg har med øl-sennep, det må en sennep elsker som dig da prøve 😉 Måske den skulle spises med en gang hjemmelavet sylte *hint hint* 😀
– Maj 🙂
Meget gerne! Men jeg er ikke sikker på, at jeg er modig nok til sylten endnu 😀 😀
Det ser lækkert ud – elsker jomfruhummerhaler, så de hele udgaver må også være gode 🙂
De er superlækre – og meget smukke i øvrigt. Det kan jeg godt lide 🙂
Skønne bileder du har taget, Piskeris,og en Velvet Ale fra Jacobsen/Carlsberg lyder spændende – den kender jeg ikke. For andre er jomfruhummer en gudespise, men jeg er nok lidt sær 🙂
Den må du prøve – den er ret interessant. Og så er det jo sjovt så forskellige øl, det er muligt at købe i dag. Udbuddet har godt nok ændret sig de sidste 10-15 år 🙂
Mums 🙂
ELSKER jomfruer – men blev syg sidste gang jeg spiste dem. Overvejer dog at prøve igen snart.
Håber det går bedre næste gang – det er jo lækre små sager 🙂
Ser superlækkert ud. Der er mange skønne øl og aprops en der ikke er så bitter så elsker jeg den den japanske øl Asahi! KNUS
Den kender jeg godt! Den har jeg nydt et par gange til asiatisk mad. Kan du egentlig få fat i danske øl hos dig?
Åh, hvor du frister. Jeg må ha’ jomfruhummere!!!! NU!!
Tror, at jeg må forbi Aarstiderne og checke mulighederne ud.
Hæhæhæ! De er også lækre, sådan en omgang jomfruhummere 😉
Hej
Du skriver at du frøs resten af jomfruhummerne ned, men hvad gør man når man skal bruge de frosne? Skal de tøes op først (hvor længe?) eller kan man sætte dem direkte i ovnen? bliver måske lidt svært at flække dem…
Vh Siri
De skal tøs op i køleskab – det tager mellem en halv og en hel dag 🙂
Tak 🙂
De Jomfruhummere man møder i Coops frosne, er meget små. Halerne på størrelse med Tigerrejer. Hvis ikke det er muligt at købe større størrelser, køber jeg selv de frosne Tigerrejer. Der er langt mindre besvær.