Gebiskager – småkager til Halloween
Halloween nærmer sig, og så er det tid til at servere gebiskager! Jeg elsker Halloween og benytter vanen tro lejligheden til at lave en række fjollede og uhyggelige kager, og denne gang fik jeg lyst til at eksperimentere med disse gebiskager. Jeg så et billede af nogle Draculasmåkager på bloggen The Girl Who Ate Anything og fik lyst til at lege videre med ideen.
Du kan bruge en hvilken som helst slags småkage til disse gebiskager, så længe de ikke er meget sprøde/skrøbelige eller meget tynde. Jeg valgte at lave chokoladesmåkager, men du kan også sagtens lave vaniljesmåkager, nøddesmåkager eller noget helt tredje.
Derudover skal du bruge en rød smørcreme, som du laver på smør, flormelis og rød farve.
Og sidst men ikke mindst skal du bruge mini-skumfiduser. Dem kan man efterhånden få i en lang række af de store supermarkedskæder.
Chokoladesmåkager
ca. 28 stk.
50 g smør
450 g hakket mørk chokolade
2 æg
150 g rørsukker
100 g hvedemel
½ tsk vaniljepulver
½ tsk salt
evt. 50 g hakkede peanuts
Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Så snart det er smeltet, tager du gryden af komfuret. Pisk æg og rørsukker til en luftig masse. Pisk derefter mel, vanilje og salt i. Vend grundigt den smeltede chokolade i dejen – evt. sammen med peanuts. Form kugler på størrelse med valnødder og fordel 12 af dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Tryk dejlkuglerne ud med fingrene. Bag dine chokoladesmåkager i ovnen ved 170 grader i ca. 12-15 minutter.
Lad småkagerne køle af.
Rød smørcreme
1 del blødt smør
2 dele flormelis
lidt vaniljepulver
rød pastafarve (frugtfarve kan måske også bruges, men det har jeg ikke prøvet)
Pisk smør, flormelis og vanilje sammen til en ensartet masse. Farv den knaldrød.
Sådan samler du gebiskager
Tag to småkager. Smør dem på indersiden med rød smørcreme – ikke være nærig! Sæt små skumfiduser i den ene halvdel af kanten på den ene af småkagerne. Læg den anden småkage oven på og klem forsigtigt til.
Hvis du synes, at det bliver en lidt voldsom mundfuld (!), så kan du også halvere småkagerne, inden du bruger dem – så bliver udformningen også lidt mere gebisagtig.
Og så er det bare om at sætte bisserne i de skøre gebiskager… 😉
Genialt! Har også set små skumfiduser i Tiger.
Tak for tippet – godt at vide 🙂
Rigtig god idé, den kan bestemt bruges her til Halloween 🙂
Jeg er selv i sving med Halloween makeup og negle på min blog og håber nå lidt mere.
Ønsker dig en skøn weekend:-)
Det er bare om at gå all in på Halloween 😉
Hej Piskeriset,
Jeg havde egentlig tænkt mig at springe Halloween over i år. Meeen, efter at ha’ grinet over dine gebiskager, har jeg fået blod på tanden og vil lave bde dem og tærten med edderkoppespindet. Mange tak for inspirationen.
Hæhæ! Det er dejligt at høre! Er glad for at høre, at du også vil (u)hygge lidt i forbindelse med Halloween. Jeg har lige siddet og brainstormet på, hvad jeg skal nå at lave i år, så i løbet af de næste par uger dukker der nok nogle nye opskrifter op på bloggen 🙂