Florentinere med appelsin og nougatcreme
Tredje og sidste kage, som jeg serverede for gæsterne sidste søndag, var disse florentinere med chokolade, syltet appelsin og nougatcreme. Jeg fandt opskriften i et boligindretningsblad, sidste gang jeg var hos frisøren – muligvis hos Boligliv, men jeg er lidt i tvivl.
Jeg justerede et par af ingredienserne, og så undlod jeg at lægge mine florentinere sammen om cremen men serverede dem i stedet enkeltvis med en klat nougatcreme ovenpå – ellers bliver det lidt for voldsomt!
Florentinere med appelsin og nougatcreme
ca. 20 stk.
Dej:
50 g mandler
25 g hasselnødder
50 g smør
50 g rørsukker
1 spsk honning
1 spsk fløde
1 spsk hvedemel
Nougatcreme:
125 g nougat
1 dl fløde
35 g syltet appelsinskal – jeg brugte noget af skallen fra den appelsin, jeg lavede appelsinlikør på i juledagene.
Derudover:
50 g mørk chokolade
hakkede nødder – evt. rester af de karamelliserede nødder fra chokoladekagen
Hak nødderne fint (dog ikke så fint, at det bliver til mel!). Hæld fløde, smør, sukker og honning i en gryde og varm det op. Lad det simre i nogle minutter, indtil det bliver til gylden karamel. Vend nødderne og melet i karamelmassen og lad den afkøle i ti minutters tid. Sæt papirmuffinforme på en bageplade og put en teskefuld af karameldejen i hver muffinform. På den måde får florentinerne en pæn kant og flyder ikke ud på bagepladen. Bag dine florentinere ved 185 grader i ca. 10 minutter, indtil de bliver gyldne. Lad dem køle helt af og tag dem så ud af muffinformene.
Smelt chokoladen og dyp den ene halvdel af hver småkage i chokoladen. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre.
Smelt nougaten og lad den afkøle, så den er fingerspidsvarm. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i nougaten. Hak den syltede appelsinskal og vend den i nougatcremen.
Put en klat nougatcreme på alle florentinere og pynt dem evt. med lidt karamelliserede nødder.
Note: Disse florentinere er pænt syndige, og jeg kan varmt anbefale dem. Har du ikke syltet appelsinskal, kan denne godt udelades.
Hvor ser det godt ud. 🙂
Første gang jeg stødte på din blog var det faktisk for at finde en florentineropskrift. Jeg er glad for jeg blev hængende. 🙂
Ej hvor pudsigt! Nu kom den endelig 😀
Dejligt at du blev hængende.
Mette Blomsterberg go home 🙂
Hendes havde nok været lidt mere elegante – men jeg gad ikke at hive sprøjtetyllen frem på det tidspunkt 😉
De kager er altså for lækre til, at det er nok at læse om dem.
De er heldigvis lette at lave, så prøv dem endelig 🙂
Kommer fluks på topprioriteret to-do-liste! Tror nu ikke man skal undvære appelsin af en slags….
😉
Det giver også et dejligt touch til smagen!
Kan man fryse dem?
Nej, men du kan evt. bage selve nøddeflagerne og derefter opbevare dem i en lufttæt beholder. Så skal du blot lave nougatcremen lige inden, at du skal servere dem 🙂
Åh, sig ikke ‘florentinere’ til mig – så drømmer jeg mig tilbage til de gode rigtig gamle dage med Konditori Kristine i Aalborg. De var nok 6-7 cm i diameter, og var lavet med mandlerflager, syltede appelsinstykker og hakkede cocktailbær. Med det indhold blev de både sprøde og lidt seje, og bunden var smurt med et tyndt lag mørk chokolade – sådan ‘en tynd skive florentiner’, det var sagen … Dem må jeg vist til selv at lave nogle af. De kan heldigvis opbevares i en kagedåse i min kølige kælder.
Hehe! Florentinere er skønne – så vanedannende. Får helt lyst til at bage en portion, men så skal temperaturen lige falde lidt først 🙂