Chokoladekage med flødeost
I går havde jeg gæster om eftermiddagen, og de skulle selvfølgelig forkæles med et stykke kage, og det blev til denne chokoladekage med flødeost. Inspirationen fandt jeg hos Louise Lorang, men jeg fandt dog ud af, at jeg manglede et par ingredienser. Jeg improviserede derfor en del, og resultatet blev denne bløde, saftige chokoladekage med flødeost med et strejf af appelsin.
Chokoladekage med flødeost
6-8 personer
125 g smør
100 g mørk appelsin-chokolade, hakket
2 dl rørsukker
2 æg
2 dl fuldkornshvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakaopulver
2 spsk Cointreau
200 g flødeost
1 dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker
Smelt smør og chokolade i en gryde og tag det derefter af komfuret. Pisk æg og sukker i en skål, til det er en luftig masse. Tilsæt den smeltede chokolademasse og pisk det. Bland mel, vanilje og kakaopulver i en separat skål og hæld det derefter i chokolademassen. Rør det grundigt sammen og rør derefter Cointreau i.
Hæld flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker i en anden skål og pisk det med en elpisker.
Smør en form på ca. 20 x 25 cm og hæld chokolademassen i formen. Læg teskefulde af flødeostemassen oven i chokolademassen og tryk dem let ned i kagen. Træk evt. en kniv rundt i formen, så flødeosten fordeles mere. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Når kagen er bagt, lader du den køle lidt af, inden du sætter den i køleskabet. Den har godt af at ‘sætte sig’, så lav den gerne dagen før og husk at tage den ud af køleskabet en halv time inden, at du vil servere den, så den stadig er kølig men ikke køleskabskold.
Note: Denne chokoladekage med flødeost er en lækker og nærmest konfektagtig kage, som har en god sødme fra chokoladen og et frisk strejf fra flødeosten. Appelsinsmagen er diskret og går godt sammen med chokoladekagen.
Det lyder meget lækkert! Jeg kan godt lide, når der er lidt sundt i kager som fx fuldkornshvedemel og flødeost her. Din opskrift bliver straks printet ud og lagt ved Monsieurs morgenkaffekop 😉
Det er altså smart, at du liiiiige kan lægge en bestilling fra morgenstunden 😀
Den ser godt nok lækker ud. Jeg må indrømme at jeg faktisk aldrig har brugt fuldkornsmel til sådan noget her. Det lyder ret spændende. Hvordan fungerer det i en kage? Hvor meget smager det igennem og hvordan ændrer det teksturen. Jeg forestiller mig at den måske bliver lidt mere kompakt?
Tusind tak for rigtig god inspiration.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/
Det fungerer fint. Kagen bliver lidt mere kompakt i det (og mætter måske også lidt mere), men smagsmæssigt gør det ikke den store forskel i en kage som denne, hvor den mørke chokolade overdøver det.
Mums, den ser god ud 🙂
Mange hilsner
Birthe
Der var også god afsætning i den 😀
Den ser rigtig lækker ud, den må på to do listen 😉
Pas på med det – to-do-lister har det med at vokse sig meget lange! (taler af erfaring :-P)