Chokolade-kakaokage med kokostopping – LCHF-style

Chokolade-kakaokage med kokostopping – LCHF-style

Nu er det ret begrænset, hvad jeg kommer til at blogge af søde sager i denne måned, når nu benspændet er LCHF, men jeg fik da sneget en lille chokolade-kakaokage ind i programmet i søndags, da vi havde gæster. Inspirationen fandt jeg hos Madbanditten, men jeg lavede enkelte justeringer – blandt andet i forhold til sukrin, der bruges som sødemiddel i den oprindelige opskrift. Jeg havde stevia på lager, så det brugte jeg som sødemiddel i stedet. Det kan være lidt svært at dosere, men jeg var umiddelbart godt tilfreds med den mængde, jeg brugte. Derudover skruede jeg lidt op for mængden af topping.

Chokolade-kakaokage med kokostopping

12-16 personer

4 øko-æg
100 g tørrede abrikoser
150 g meget blødt smør
200 g rødbeder
100 g hasselnødder
100 g mørk 85% chokolade
6 spsk kakaopulver
2 tsk stevia
1 dl kokosmel
2 tsk vaniljepulver (ikke sukker!)
1 tsk bagepulver
½ dl fløde
3 spsk meget stærk kaffe

Kokostopping:
125 g smør
2½ dl kokosmel
2 tsk stevia
40-45 g kakaopulver
2 spsk meget stærk kaffe
et lille knips salt

Læg abrikoserne i en dyb skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække i 10 minutter. Vask rødbederne grundigt og riv dem på et rivejern. Mal hasselnødderne til mel i en blender eller foodprocessor. Smelt chokolade og smør i et vandbad, og hæld det i blenderen sammen med de udblødte abrikoser, hasselnøddemelet og de revne rødbeder. Blend ingredienserne til du får en ensartet masse. Tilsæt de sidste ingredienser og blend massen godt. Smag dejen til, men pas på at den ikke bliver alt for sød – der skal jo også topping på.

Hæld dejen over i en lille smørsmurt bageform og bag din chokolade-kakaokage midt i ovnen ved 170 grader i 30-40 minutter. Lad kagen køle af.

Toppingen laver du ved at smelte smørret ved lav varme og derefter tilsætte stevia, kokos, kakao og stærk kaffe. Rør massen til den er ensartet og smør den derefter ud over din chokolade-kakaokage.

Note: Den smager ikke som almindelige chokoladekager – men denne chokolade-kakaokage er nu et ret godt bud på et sundt alternativ til de traditionelle kager. Du kan servere kagen uden topping, men det ville være synd, for det er især toppingen, der gør kagen interessant.

Kagen mætter ret meget smagsmæssigt, så husk at skære den i små stykker.

chokoladekage, kakaokage, kage, dessert, lchf-kage, tørrede abrikoser, abrikoser, rødbeder, nødder, hasselnødder, mørk chokolade, chokolade, vaniljepulver, vanilje, bagepulver, fløde, smør, kokosmel, stevia, kakaopulver, kaffe


15 thoughts on “Chokolade-kakaokage med kokostopping – LCHF-style”

  • Det er alligevel lidt interessant…. den lyder dælme anderledes. Og smagsmæssigt har du ikke overbevist mig:-) Men måske man skulle prøve alligvel… den lyder klart sundere, men måske ikke meget mere kaloriefattig?

    • Der er jo intet, der slår en rigtig chokoladekage 😉
      Men som sagt er dette faktisk et udmærket alternativ, når det skal være. Nu er ordene ‘sund’ og ‘kage’ jo ikke noget, man skal sætte i samme sætning, og det gælder også her. Bare fordi sukkeret er udeladt, så er det bestemt ikke sundt ift. kalorieindtaget.

    • Den faldt i hvert fald i god jord – især hos gemalens kolleger, der fik resterne dagen efter 🙂

  • Der er mange rigtig fine slik/kage/sødesager ting i Janes version af LCHF, men sjovt nok så er der noget inde i mig der stejler ved at bruge enhver form for sukkererstatninger om det så er sukrin eller stevia.

    Men din kage ser virkelig lækker ud!

    • Stevia har jeg ikke noget problem med – har tilmed en stevia-plante i urtebedet. Sukrin er jeg til gengæld lidt skeptisk over for, men jeg har heller ikke læst så meget om det endnu, så skepsissen kan være ubegrundet.

    • Det kommer an på, hvordan du definerer sund – der er trods alt stadig en del fedt i den, så kaloriemæssigt er den ikke så sund 🙂

  • Hej
    Tre spørgsmål
    1 er rødbeder tilladt i HFLC diæten? Jeg havde en ide om, at alle rodfrugter var no-go
    2 smager stevia af lakrids? Jeg e meget nysgerrig på det, men kan ikke lide lakrids
    3 hvor har du købt din steviaplante?

    • 1. Det kommer an på hvilken version af LCHF, du følger. En del af dem, der spiser efter LCHF-principperne tillader lidt rodfrugter i kosten, mens andre slet ikke rører rodfrugter.
      2. Det synes jeg ikke – men det har en ret sød smag.
      3. Det gjorde jeg i et lokalt havecenter 🙂

  • Hej

    Hvilken form for stevia bruger du? Det findes jo i flere former….
    Overvejer at lave kagen i weekenden🍰

    • Der må jeg desværre være dig svar skyldig, for det kan jeg ikke huske 🙁
      Jeg vil foreslå, at du smager dig frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *