Cajun-kartofler
Jeg har prøvet nogle lækre cajun-kartofler, som min kollega tippede mig om. Hun ved, at jeg elsker at eksperimentere med sydstatsmad, og da jeg blandt andet har haft et cajun-benspænd, så mente hun, at denne opskrift var noget for mig. Jeg skruede lidt ekstra op for smagen og udelod laurbærblade, da vi var løbet tør.
Cajun-kartofler
3-4 personer
800 g kartofler
2 rødløg, skåret i både
1 øko-citron, skåret i 8 både
8-10 små hvidløgsfed, pillede og skåret i 2-3 stykker
Sauce:
1 dl vand
2 spsk tomatpuré
½ dl olivenolie
1 spsk sød paprika
1 tsk cayennepeber
½ tsk chipotle
1 tsk spidskommen
1 spsk oregano
1 spsk timian
1 tsk salt
Skrub kartoflerne og skær hver af dem i seks både. Smid dem i en gryde med letsaltet kogende vand og giv dem tre minutter. Hæld vandet fra og vip kartoflerne over i et ildfast fad, hvor du blander dem med rødløgsbåde, citronbåde og hvidløgsstykker. Rør saucen sammen og hæld den ud over kartoflerne.
Sæt fadet med dine cajun-kartofler i ovnen ved 200 grader og giv dem 30-40 minutter, indtil de er møre.
Cajun-kartofler kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter men er især god til grillmad.
Note: Krydrede kartofler, der giver varmen – og det er jo ekstra dejligt her om vinteren! Hvis du er bange for, at kartoflerne bliver for stærke til dig, så halvér mængden af cayennepeber.
En endnu mere sydstatsversion er med sweet potatos, eller yams hvis det kan skaffes.