Blondie med hindbær – hvid chokoladekage
Denne blondie var en del af dessertbordet, da vi havde gæster sidste weekend. Her sluttede måltidet nemlig af med et udvalg af oste, knækbrød, chokolade, mjødsyltede figner, stikkelsbærsyltetøj, portvin og selvfølgelig også denne blondie.
En blondie er en hvid udgave af en brownie – dvs. en ret fyldig og solid chokoladekage. Jeg har tidligere lavet en udgave med hyldeblomster, og nu fik jeg lyst til at lave en version med hindbær. Den nye udgave skulle dog lige være en tand tungere end forgængeren (så den blev næsten lige så heftig som min yndlings-brownie), så jeg puttede ekstra hvid chokolade i dejen. Derudover droppede jeg saltet og brugte i stedet vaniljepulver.
Blondie med hindbær
10-14 personer
200 g smør
200 g god hvid chokolade – jeg brugte Ivoire fra Valrhona
3 æg
175 g lys rørsukker
125 g hvedemel
1 tsk vaniljepulver
revet skal fra 1 øko-citron
75 g mandler, hakkede
200 g hvid chokolade, hakket
150 g hindbær
Evt. flormelis til pynt
Hæld smør og 200 g hvid chokolade i en kasserolle og varm det langsomt op. Rør i det med jævne mellemrum, indtil det er smeltet. Pisk æg, rørsukker, hvedemel, vanilje og citronskal godt sammen. Vend smør og chokolade i samt de hakkede mandler. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade samt hindbærrene i dejen. Smør en form på ca. 15 x 25 cm godt og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld dejen i og bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.
En blondie kan spises lun, men den er allerbedst, når den er kølet helt af, så den bliver næsten konfekt-agtig.
Note: En dejlig kompakt blondie med et let syrligt strejf fra hindbærrene og knas fra mandlerne. Selvom kagen ikke er så stor, så mætter den godt. Det er derfor en god idé at skære kagen i små stykker. Du kan evt. pynte chokoladekagen med lidt flormelis, hvis du har lyst.