Blommechutney med ingefær og chili
Syltesæsonen er over os, og da vores blommetræ er gået amok og strør om sig med blommer, så har jeg gang i adskillelige sylteprojekter. Det er blandt andet blevet til blommesyltetøj med vanilje og rom samt en stor portion blommechutney med ingefær og chili.
Blommechutney med ingefær og chili
1 kg milde, udstenede blommer – jeg brugte Victoriablommer
3 mediumstore æbler – gerne umodne
1 rødløg, skåret i tynde både
2 tsk sorte peberkorn
1½ spsk friskhakket ingefær
3 dl hvidvinseddike
500 g rørsukker
1 spsk stærke chiliflager
2 spsk sennepskorn
1 tsk salt
Fjern kernehusene i æblerne og skær derefter æblerne i tern. Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm det op. Når det koger, skruer du ned for varmen, så det stor og småsimre i ca. 45 minutter. Rør i det med jævne mellemrum. Hæld din blommechutney på skoldede glas og stil dem derefter på køl.
Note: Denne blommechutney har en fin afdæmpet sødme og samtidig lidt bid fra chilien. En god chutney med både sødme, syre og lidt chilistyrke.
Hej
Jeg synes at chutneyen smager meget af eddike ( og chili 😊). Gjorde din også det?
Nu står den og køler af så må jeg se i morgen om den er lidt mindre eddiket kold…
Mvh
Lisbeth
Nej, det gjorde den ikke. Den skal køle af og gerne trække et par dage, inden du smager på den 🙂
Tak for dit svar😊
Jeg har et par kilo mere og dem vil jeg bruge til din marmelade med rom og vanille … det lyder som en skøn udgave!
Det skal du klart gøre – den er rigtig dejlig. Jeg skal selv lave en portion eller to i løbet af næste uge. God weekend 🙂
Hvad gør man hvis den er for tynd
Så kan du evt. varme det op igen og røre pektin ud i det. Det kan blandt andet købes hos Matas og Helsam.
Det er måske et mærkeligt spørgsmål når jeg nu selv har klikket mig ind på opskriften – men hvad bruger man sådan en blommechutney til. Vi kender kun mangochutney på glas og den bliver brugt til ristaffel og intet andet. Vi er ikke så gode til at lave spændende mad – fantasien er minimal 😉 Men vi finder mange spændende ting herinde, så tak for det 😀
Det er slet ikke et mærkeligt spørgsmål 🙂
Jeg bruger blommechutney til kraftige simreretter, retter med and eller evt. en god bøf med lidt utraditionelt tilbehør.
Og tak for rosen 🙂
Jeg synes chutneyen er meget tynd
Tykkelsen af chutneyen kan svinge, for hvis du for eksempel bruger ret modne æbler, så har den svært ved at tykne. Du kan vælge at koge den i længere tid, hvis du synes, at den virker for flydende efter 45 minutter. Du kan også tilføje pektin, hvis du ønsker en tyk chutney. Det kan blandt andet købes hos Matas og Helsam.
Hej!
Hvorlænge kan man forvente at chutney’en kan holde sig, på køl?
Den kan holde sig i køleskabet i flere måneder, så længe du sørger for at putte den på skoldede glas og altid tager fra glasset med en ren ske 🙂