Bakewell Tart – engelsk variant af frangipane tærte
Det er faktisk Anarkistens skyld, at jeg bagte denne frangipane tærte tidligere på ugen! Gemalen skulle bruge en kage til ca. seks personer, og da jeg i forvejen kiggede Anarkistens bagebøger igennem efter jagten på en anden kage, så faldt jeg ved et tilfælde over opskriften på frangipane tærte. Den lød ret fristende, og da jeg så hendes tilføjelse om, at det blev til en Bakewell Tart, hvis man blot smurte lidt marmelade på tærtedejen, inden man hældte frangipane over, ja så var jeg solgt. Det passede jo supergodt ind i månedens tema med engelsk mad! I en Bakewell Tart bør man dog bruge mandler, men jeg valgte at lave denne version med hasselnødder.
Jeg brugte en sød tærtedej, som jeg tidligere har brugt til en jordbær-rabarbertærte, opskriften på frangipane fra ‘Anarkistens ægte kogebog’ (hvor jeg dog erstattede lys muscovadosukker med rørsukker) og et par spsk blommemarmelade med kanel.
Bakewell Tart – frangipane tærte
6 personer
Dej:
150 g hvedemel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Frangipane:
100 g hasselnødder i dagens anledning – laves traditionelt med mandler
1 æg
100 g rørsukker
100 g smør
2 spsk blommemarmelade med kanel
Sørg for at smuldre smørret grundigt i melet, inden du blander flormelis i. Ælt ægget i, til dejen har samlet sig, og lad dejen stå i køleskabet i en halv time. Rist imens nødderne på en pande og blend dem derefter med resten af ingredienserne til frangipane, indtil du får en ensartet masse.
Rul dejen ud og beklæd en 24 cm bred tærteform med dejen. Smør bunden med blommemarmelade og fordel frangipane oven på. Vær obs på at bruge en form, hvor der er plads til, at frangipane hæver sig lidt under bagningen. Dæk forsigtigt tærten til og sæt den i køleskabet en times tid. Bag tærten ved 175 grader i ca. 35 minutter og lad den køle af, inden den serveres.
Note: Meget lækker og enkel frangipane tærte. God smag af nødder, og kagen fik nærmest et marcipanagtigt strejf. Marmeladen giver et godt, sødt og frugtet strejf til kagen – elegant kage, der er let og hurtig at lave!
En blanding af dig og Anarkisten kan kun give en allerhelvedes god opskrift på kage!
*rødmer dybt*
Det var utrolig sødt sagt – mange tak 🙂
Altså, jeg tager ligeså gerne dig solo, bare så du ved det. ELSKER din blog, skønne piske! Bliver altid så glad og inspirereret. Basta bum!
Sejt! Nu ligner jeg en postkasse – jeg har i hvert fald samme farve 😀
Holy Moule, det ser godt ud! Og dit benspænd passer perfekt til min forstående flytning til England! wuhuh!… Jeg glæder mig til britisk comfort food!
Tak skal du have! Lyder spændende med Englandsflytningen – perfekt årstid til det 🙂
Oh nej!.. Anakisten-linket er dødt 🙁
Så er det fikset igen 🙂
Wauw hvor lyder den bare lækker – og ser samtidig ret skøn ud. Jeg er ret vild med, at det er hasselnødderne der er taget i brug, frem for mandlerne. This is a “must try” 🙂
Ja, jeg støder ind imellem på folk, der ikke kan tåle enten mandler eller hasselnødder, og så tænkte jeg, at det var godt at vise, at tærten kan laves på flere forskellige måder 🙂
Det lyder vanvittig lækkert i din udgave med hasselnødder og blommemarmelade med kanel! Jeg har ikke hørt om denne type tærte før, men en skal bestemt laves i mit køkken 🙂 Den sidste tærte, jeg lavede, var en svensk ostetærte.
Ssshhh ikke sige ostetærte! Det er gemalens yndlingskage, og jeg risikerer bare, at han insisterer på, at jeg snart laver det igen 😀
Savl, savle – den lyder vel nok lækker 🙂
Mange hilsner
Birthe
Den var også ret lækker – fik tiltusket mig en enkelt mundfuld af den, og det fortrød jeg bestemt ikke!
Smukt!
Elsker frangipane. Jeg må lave denne udgave!
Vh Charlotte G
Håber du kan lide den 🙂
nu får jeg lyst til at tage blommer op af fryseren og koge dem med kanel og rørsukker … ahhhh
*lokkelokkelokke* 😉
Kender slet ikke begrebet – bakewell ??
Lyder dejlig enkelt, det kan man jo lege med i det uendelige!
Tak skal I have begge to,
La Cucina Nada
Jep, der er gode variationsmuligheder 🙂