Bagt blomkål med basilikumpesto
Aftensmåltidet blev i dag inspireret af en opskrift fra seneste udgave af Mad!. Hverken gemalen eller jeg er store fans af blomkål, men jeg havde for nylig bestemt mig for at lave et eller andet med denne oversete grøntsag, og valget faldt så på denne opskrift.
I den originale udgave er blomkålsretten vendt i en stor portion tortellini, men jeg valgte at lave selve blomkålsdelen og så koge noget pasta og stege noget kød ved siden af. Jeg brugte mindre olivenolie og basilikum, end i den oprindelige opskrift, og så tilføjede jeg lidt pinjekerner.
Bagt blomkål med basilikumpesto
ca. 3 personer
1 blomkål
olivenolie
salt
1 håndfuld cherrytomater
lidt pinjekerner
Pesto:
2 fed hvidløg, pressede
1 dl olivenolie
½ bundt frisk basilikum
2 spsk friskrevet parmesan
Skyl blomkålshovedet og del det i mindre buketter. Læg dem i et ovnfast fad og dryp olivenolie over og et par gavmilde drys salt. Sæt fadet i ovnen og lad det bage ved 200 grader i 15 minutter.
Blend ingredienserne til pestoen. Tag fadet ud af ovnen, fordel tomaterne ud over blomkålen, dryp pestoen ud over retten og drys med pinjekerner. Stil fadet tilbage i ovnen i fem minutter.
Note: Bagt blomkål er en overraskende god ret – vi var begge meget positive. Nu er vi også glade for hvidløg, så den tydelige smag af hvidløg klædte blomkålen godt, som var gennembagt og alligevel lidt sprød.
jeg er heller ikke så god til blomkål, men det lyder faktisk helt godt 🙂 og flot ser det ud. du er dælme en kvinde efter mit hjerte 😉
Jeg har prøvet at bage blomkål, og det er faktisk ret godt, lidt nøddeagtigt og med et dejligt “bid”
så jeg kan nemt forestille mig jeres middag i dag.
Knus
Vibeke
Jeg synes, det lyder meget lækkert, Piskeris, og variationer over blomkål er en mangelvare i min opskriftmappe – så denne her er jeg meget glad for 🙂
Ha' en dejlig weekend!
Linebine – uh, tak 🙂
Krydderierne gør den også ekstra spændende, for normalt forbinder jeg ikke blomkål med særlig meget smag, men denne udgave blev noget mere spændende.
Vibeke – ja, det er en god opdagelse, for ellers har jeg primært fået blomkål enten kogt eller helt rå i salater. Men den bagte udgave er helt bestemt værd at udforske nærmere 🙂
Madame – tak skal du have 🙂
Og i lige måde – nu vil jeg kaste mig ud i noget madlavning og sætte-bøger-på-plads 😀
Det skal jeg proeve, jeg kan rigtig godt lide blomkaal, desvaerre som den eneste i familien, men mon ikke de laere det?
God weekend!
Det skal jeg proeve, jeg kan rigtig godt lide blomkaal, desvaerre som den eneste i familien, men mon ikke de laere det?
God weekend!
Fra en også-ikke-blomkåls-fan … du har næsten overbevist mig om, at jeg skulle prøve din bagte blomkål :o)
Lene – ellers må du jo true dem med, at så må de stå for madlavningen fremover! Kokke har bare så meget magt! 😀
Tak og i lige måde!
Hanne – hehe! 😀
MMmmm, hvor ser det godt ud! Når jeg igen kommer så meget på højkant at jeg kan lave mad, så skal det her helt klart laves 🙂
mange hilsner
Birthe
NYBH – mange tak! Håber du snart er på benene igen 🙂
Konge opskrift, smager virkeligt skønt 🙂
Det er jeg glad for at høre. Den ret fik virkelig nedbrudt min fordom om, at blomkål skulle være kedeligt 🙂