Andersen Winery

Andersen Winery

Da vi var i Aarhus i starten af måneden, nåede vi også forbi Andersen Winery i Knebel. Her har du nemlig mulighed for at kigge forbi for at se vineriet og høre om vinene – og smage dem! – inden du køber. Og vinproducenten adskiller sig en del fra de danske vingårde, jeg ellers har besøgt i år, for Andersen Winery laver nemlig ikke mousserende vin på druer – men på frugt og bær!

Den ene af ejerne begyndte tilbage i 2009 at eksperimentere med at lave vin på æbler fra egen have, og det havde han så megen succes med, at i 2015 blev sortimentet og produktionen udvidet til også at omfatte andre smagsgivere. Og det bliver efterhånden også til ret mange flasker mousserende vin, som Andersen Winery kan producere om året.

Vi kom på et tidspunkt, hvor der ikke var andre besøgende, så vi fik en lang snak med Sophie fra Andersen Winery, mens hun viste rundt i vineriet og på lageret. Det var virkelig spændende at høre om, hvordan produktionen er bygget op, og hvordan der eksperimenteres med de forskellige bær og frugter. De har selvfølgelig flere mousserende vine lavet på æbler, men Andersen Winery har også vine lavet på rabarber, solbær og stikkelsbær.

Alle frugter og bær købes fra danske gårde, så Andersen Winery slipper for besværet med at skulle passe markerne, sådan som de traditionelle vingårde gør. Til gengæld kræver det omvendt en del koordinering at købe ind i de mængder, de skal bruge, for de er oppe på at producere 110.000 flasker – om året! Det er heller ikke alle vine, der sælges i Danmark, for vinsalget har efterhånden også spredt sig til Norge, Sverige og Malta, og mon ikke der kommer flere lande på salgskortet de kommende år?

andersen winery, vingård, vinproduktion, dansk vin

Der er mulighed for at smage på en række af vinene, inden man køber, og det sagde vi bestemt ikke nej til. Det var da også nogle virkelig interessante, nuancerede og ikke mindst velsmagende vine, vi prøvede, og jeg var virkelig imponeret. Det er helt bestemt vine, jeg kan finde på at købe fremover, for de var meget delikate.

Andersens Winerys åbningstider finder du på deres hjemmeside.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *