Abrikostærte samt blommetærte med mandelflager
I dag var vi til min svigermors fødselsdag, og jeg havde medbragt to tærter – en med abrikoser og kandiserede violer og en blommetærte med mandelflager. Jeg brugte den søde tærtebund, jeg tidligere har brugt i blandt andet blomme-blåbærtærten med mascarpone, og så kombinerede jeg den med en kagecreme, som jeg havde fundet inspiration til i en opskrift, jeg fandt i et supermarked for adskillelige år siden. Jeg valgte dog at simplificere kagecremen, så den passede bedre til resten af ingredienserne.
Abrikostærte
ca. 8 personer
Tærtebund:
200 g hvedemel
50 g blendede mandler eller mandelmel
100 g koldt smør
1 spsk rørsukker
1-1½ æg
Kagecreme:
2½ dl fløde
5 æggeblommer
5 spsk rørsukker
½-1 spsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
Derudover:
1 dåse abrikoser
3 spsk abrikosmarmelade
kandiserede violer
Hæld ingredienserne til dejen i en skål og ælt det til en jævn dej. Stil den i køleskabet en halv times tid. Drys dernæst hvedemel på køkkenbordet og rul dejen ud. Pres forsigtigt dejen ned i et ca. 26 cm bredt tærtefad. Prik tærtebunden med en gaffel og bag tærtebunden ved 190 grader i ca. 25 minutter.
Mens tærtebunden bager, hælder du ingredienserne til kagecremen i en gryde og pisker det grundigt sammen. Varm langsomt gryden op og rør i kagecremen. Når konsistensen bliver mere fast, tager du kagecremen af komfuret og lader den afkøle.
Når tærtebunden er bagt og afkølet, smører du den med abrikosmarmelade. Derefter fordeler du den afkølede creme ud over bunden. Hæld væden fra abrikoserne og fordel dem ovenpå tærten og pynt den evt. med kandiserede violer.
Kan serveres, som den er – eller evt. med lidt creme fraiche eller vaniljeflødeskum.
Blommetærten blev lavet efter næsten samme principper som abrikostærten.
Blommetærte med mandelflager
7-8 personer
Tærtebund:
– se opskrift under abrikostærte
Kagecreme:
– se opskrift under abrikostærte, men tilsæt 1 spsk Amaretto til sidst
Derudover:
ca. 350 g blommer (disse var fra froost)
3-4 spsk rørsukker
mandelflager
Når du har bagt og afkølet tærtebunden, fordeler du den afkølede creme ud over den. Rør blommerne sammen med sukkeret og lad det stå lidt. Bruger du friske blommer, kan du evt. skære dem i mindre stykker og koge dem i kort tid sammen med sukkeret, inden du fordeler det ud over tærten. Pynt med mandelflager.
Dejligt med lidt sommerfornemmelser her i vinterkulden!
Ja, det trænger man altså til her midt i snevejret 🙂
Det ser vel nok lækkert ud begge dele! De skal bruges som gæstedesserter her 🙂
God fornøjelse! Jeg var især vild med kagecremen – den skal jeg helt sikkert bruge igen i andre kager 🙂
Hvilken slags fløde bruges?
Ganske almindelig fløde 🙂
(dvs. 38%)