Á L’Envers i Ypres

Á L' Envers, restaurant, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg er slet ikke færdig med at fortælle om vores tur til Belgien, så her får du en anmeldelse af en skøn lille restaurant, vi fandt i Ypres – Á L’ Envers. Vi ankom til vores overnatningssted sidst på eftermiddagen og skulle finde ud af, hvor vi skulle spise om aftenen. Jeg kiggede på Tripadvisor og blev ret nysgerrig, da jeg så de overvældende gode anmeldelser, som den øverst rangerende restaurant havde. Der stod dog, at der var rift som bordene, så vi besluttede os for at ringe, så snart de åbnede, og det viste sig at være en god idé, for vi kunne kun få et bord, hvis vi kom derned med det samme, så afsted med os!

Vi ankom til Á L’ Envers og fik bestilt en forret, hovedret samt dessert, men det var skam ikke de eneste retter, der kom på bordet. Først fik vi denne tallerken til deling (vi var der med vores vennepar, som vi rejste sammen med) med oliven, en meget mild paté samt sprøde brødskiver. Det nød vi sammen med den dejlige vin, som vores venner havde udvalgt.

Derefter fik en lille overraskelsesforret! Det var en skive tortilla fyldt med skinke, creme samt en kogt hvid asparges. Det var ikke et så stort stykke, hvilket var meget godt, eftersom der også skulle være plads til den mad, vi havde bestilt.

Nu var det endelig tid til den første ret. Jeg havde bestilt friteret ost, som jeg ellers forbinder med dessert, men hey – jeg kan jo ikke stå for varm ost. Jeg blev lidt overrasket over portionsstørrelsen – den er lidt svært at vurdere på dette billede, men jeg tror, at de to friterede oste var ca. 8 cm brede. Friteret ost mætter temmelig meget, så portionen var lige lovlig gavmild, men… nuij de smagte godt! Her ville jeg ønske, at jeg havde vidst, hvor stor denne portion var, for så havde jeg ikke spist hverken appetizer eller surprise-forret.

Nu var vi nået til hovedretten, og her må jeg med skam indrømme, at vi blev nødt til at levne. Det smagte ellers skønt, men igen var portionen ganske stor, og da vi allerede havde spist en del på dette tidspunkt, så måtte vi give fortabt undervejs. Jeg havde fået et stykke supermørt oksekød, som blev serveret med en vellavet bearnaisesauce, pommes frites (som serveres i et stort fad i Belgien, så folk bare kan tage derfra) samt en fyldig og lækker salat.

Jeg var især begejstret for, at de serverede en dejlig salat som en del af tilbehøret, så der ikke ‘kun’ var pommes frites til.

Nu var vi jo temmelig mætte, men vi havde også bestilt dessert, så efter at have slået mave i et stykke tid (på en meget forsigtig måde), vovede vi os ud i aftenens sidste ret. Jeg var glad for, at jeg havde valgt en chokolademousse. Ikke alene var den lidt lettere i det end mange af de andre desserter på kortet – den smagte også virkelig godt! Meget cremet og luftig med en meget behagelig chokoladesmag. Aldeles glimrende!

Vi havde en rigtig god spiseoplevelse hos Á L’ Envers, og jeg synes bestemt, at de levede op til de flotte anmeldelser. Vi fik en virkelig hyggelig og varm betjening, og der er ikke tvivl om, at det er et sted, hvor ejerne går op i service. Sidst men ikke mindst fik vi nogle ganske gode vine til en meget fornuftig pris (tak til vennerne, som valgte vinene denne aften).

Hvis jeg skal fremhæve et par ting, der trak lidt ned, så var det mængden af appetizer/forret i starten, som desværre lagde en lige lovlig solid bund fra start. Tortillaretten kunne vi sagtens have undværet, og appetizeren kunne også have været mindre. Generelt måtte portionsstørrelserne gerne skrues lidt, for det var ret overvældende.

Jeg ender på fem stjerner til Á L’ Envers. Kommer du til Ypres, bør du bestemt overveje at spise her.2 thoughts on “Á L’Envers i Ypres”

  • Hvor er I gode til at tage ud og opleve restauranter – både i udlandet og her. Det lyder virkelig lækkert, hvad I fik på Á L’Envers i Ypres.
    Den friterede ost minder mig om, hvor populært det var i min ungdom 🙂

    • Mange tak! Det er sjovt mht. den friterede ost, for det fik jeg igen på en dansk restaurant tidligere på ugen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *