Verdens bedste pesto – basilikumpesto
For nogle uger siden var vi til et familiearrangement, hvor jeg smagte en helt formidabel basilikumpesto! Jeg tror nok, jeg kom til at spise riiiigeligt af den, for den var stærkt vanedannende. Til sidst måtte jeg spørge værtsparret om opskriften, for den skulle helt sikkert med mig hjem! Den stammer oprindeligt fra ‘Mit køkken i Umbrien’, men jeg bruger lidt mere olie i min udgave, og det er den, jeg har skrevet her.
Hjemmelavet basilikumpesto
6 personer
1 håndfuld frisk basilikum
3 fed hvidløg
75 g ristede pinjekerner
ca. 2 dl olivenolie
100 g friskrevet parmesan
salt
Alle ingredienser knuses i en blender – hvor meget eller hvor lidt afhænger af, hvilken konsistens du foretrækker. Jeg tilføjede lidt mere olie for at gøre den mere flydende.
Note: Prøv den prøv den prøv den! Jeg mener det! Jeg kunne æde denne basilikumpesto som slik!
Pestoen blev dryppet ud over resten af aftensmaden, der bestod af pasta, svinemørbrad skåret i skiver, krydret med oregano og stegt på en pande, salat af romaine salat, cherrytomater, gul peberfrugt og solsikkekerner samt hjemmelavede croutoner med hvidløg og rosmarin.
Den ser jeg frem til 🙂
Peter – ah, du skal prøve at lave den? Den er også ret at fremstille, og så smager den FANTASTISK!
Jeg havde mere tænkt at du lavede noget til mig! Jeg havde ikke overvejet at lave det selv… men uha, jeg har vist lige lidt for travlt til at jeg kan nå det… og jeg kører ind i en tunnel… krkrrrxzzzzz…
En eller anden dag tvinger jeg dig til at lave mad – rigtig mad – med friske råvarer og den slags! Så skal jeg nok yde krisehjælp bagefter 😉
Okey okey – ikke råb sådan. 😉 Skal nok prøve den! 😀
Selvfølgelig skal den afprøves, den ser jo voldsom lækker ud….Uhmmmmm
Frk. Bibo – godt, sådan skal det være! 😉
Mrs Cakeaholic – jeg ved faktisk ikke helt, hvordan jeg skal få brugt almindelig købe-basilikumpesto fremover, når nu denne her er så let at lave 🙂
Uhm, den lyder altså ikke tosset, jeg elsker frisk basilikum..
Min blender er desværre lige afgået ved døden….
Hvor længe tror du sån en omgang her kan holde sig i køleskabet?
Jeg har lavet den pesto flere gange her i sommer, den smager rigtig godt, og købe pesto vil altid kede din mund efter du har smagt den hjemmelavet.. Den kan godt holde sig køleskabet i et par dage..
MissMuffin – som Mette Lykke skriver – desværre kun et par dage. Jeg er ellers frisk på at kværne en portion mere allerede i dag, men jeg har planlagt, hvad vi skal have i weekenden, så det går ikke… *pokkers*
Mette Lykke – har du kogebogen, den kommer fra? Og kan den i så fald anbefales?
Nam-nam! Tusind tak for opskriften, jeg kan næsten ikke vente, men måske jeg skal udskyde det til efter morgenmaden 🙂
Vi bruger også gerne pesto som et ekstra pift til aftensmaden. Og på madpakker under pålæg – det er vildt lækkert 🙂
Jeg skal bare præve den, mere er der ikke at sige !
Knus
Ja, hjemmelavet pesto er GODT! og så nemt at lave 🙂
Mange hilsner
Birthe
Madame – jeg er blevet rigtig glad for pesto det seneste års tid, men har været lidt forbeholden mht. at lave mit eget, for 'der skulle alt for meget frisk basilikum' og hvad jeg nu ellers havde af dårlige undskyldninger! Jeg går nok ikke helt væk fra pesto på glas, men jeg skal sørenjensemig helt sikkert lave mit eget igen! 🙂
Pernille – yeah, det er godt at høre! 😉
NYBH – i sandhed ja! Nu vil jeg pønse på, hvornår jeg så skal eksperimentere med andre udgaver af pesto… 🙂
Nej.. Jeg har ikke kogebogen, læret at lave den af en veninde, da hun på sommerferie hos mig..Jeg har en mursten af en kogebog der hedder sølvskeen. Det skulle være bogen udi det Italienske.
Mette Lykke – den har jeg også hørt meget godt om 🙂