Tortellini med spinat
Nu hvor den hjemmelavede pasta var en succes, fik jeg blod på tanden og besluttede mig for at lave tortellini med spinat. Jeg havde ellers på fornemmelsen, at det var besværligt og et værre pillearbejde, men jeg blev positivt overrasket, da jeg først kom i gang. Det er absolut ikke fastfood, og jeg kan godt forstå, hvis de fleste vil ty til færdiglavede produkter, for denne ret kræver noget tid og noget plads (og resulterer i en del opvask…), men resultatet blev så godt, at jeg nok bliver nødt til at lave det igen en anden gang.
Jeg tog udgangspunkt i opskriften på pastadej men tilsatte noget citronskal samt erstattede 60 g af durummelet med speltmel (dvs. jeg brugte 60 g speltmel og 40 g durummel i stedet for 100 g durummel).
Fyldet fandt jeg inspiration til, da jeg faldt over en opskrift hos italienskvinogmad.dk. Jeg reducerede dog mængden en del og lavede noget om på blandringsforholdene – og jeg endte alligevel med at have fyld til overs. Det blandede vi dog med resterne af dejen (dem, der er til overs, når du har udstukket de små runde dejskiver til tortellini), som vi havde kogt som almindeligt pasta og på den måde blev alt spist op.
Tortellini med spinat
2-3 personer
en portion pasta tilsat fintrevet skal fra ½ øko-citron og 60 g af durummelet erstattet med speltmel
– pastaen rulles i brede, tynde plader
Fyld
200 g frossen spinat, optøet og drænet
1 æg
2 spsk ricotta
ca. 7 spsk revet parmesan
salt, peber, revet muskatnød
Sauce:
2 dl fløde
en lille klat smør
frisk dild – ca. et kvart til et halvt bundt
revet skal fra ½ øko-citron
salt, peber og revet muskatnød
140 g røget laks, skåret i strimler
Når pastaen er rullet ud, tager du et vinglas og stikker dejen ud i runde skiver. Rør fyldet godt sammen (det må ikke være for fugtigt) og sæt en lille kugle i midten af hver dejskive. Fugt dejskivens kant med lidt vand og fold den ene halvdel hen over den anden. Tryk sammenfoldningen godt sammen og fold de to spidse ender mod hinanden og tryk dem sammen, så de sidder godt fast.
Kog tortellinierne i letsaltet vand – jeg mener, at disse fik omkring 6-7 minutter, men test dem undervejs. Samtidig smelter du smørret på en pande og tilsætter citronskal, dild og fløde. Lad det simre i fem minutter og smag så til med salt og peber.
Vend tortellini i saucen og laksen og servér med det samme.
Note: De var som sagt lettere at lave – underforstået at så megen fingerfærdighed krævede de trods alt ikke. Det vigtigste er blot, at du ikke putter for meget fyld på dejskiven. De havde et godt bid og havde en skøn smag og var ikke så overraskende mere interessante end dem, du kan købe i supermarkedet. Har du tiden til det, vil jeg anbefale dig at prøve at lave tortellini. Det er en god ret at være flere om at lave, for det kræver som sagt noget tid og lidt pillearbejde, men det er umagen værd.
Respekt – har lavet tortelinni til 8 mand èn gang – ved hvor lang tid det tager at lave kontra hvor hurtigt de spiste det 🙂
Ser lækkert ud – måske skulle man tage sig sammen og lave en lille portion
/Erland
Meget stor respekt – jeg har lavet ravioli fra bunden en enkelt gang og synes godt nok det i sig selv var en tidsroever af karat. Vi bor dog kun 10 km fra graensen til Italien, saa vi kan finde noget der er ok ;O)
Lise
http://detskalsmageafnoget.blogspot.com
Sikke et arbejde, men det må være rigtig sjov at prøve at lave tortellini selv – og jeg tror gerne, det er umagen værd 🙂
Mums, hvor ser det bare lækkert ud! Det er nok ikke noget jeg selv får taget mig sammen til at lave foreløbig, men jeg nyder bestemt billederne 🙂
Mvh Annashmat
Hvor ser det lækkert ud og meget professionelt. Laks og ost til pasta er perfekt. God weekend♥
Hej Erland!
Tusind tak – og lige over. Jeg kan forestille mig, hvor omfattende det må være at lave til otte personer – både mht. tid og plads, for det kræver overraskende meget bordplads.
Lise – mange tak! Jep, det har jeg også, og af samme grund var jeg lidt tøvende, inden jeg kastede mig over tortellini-fremstillingen, men jeg syntes næsten, at dette var lettere at lave end ravioli?
Heldige dig – så ville jeg også straks suse til Italien og købe det, for jeg er stødt på ganske gode færdigprodukter på pastafronten i både Italien og Frankrig 😉
Madame – ja, det ikke lige noget, jeg vil anbefale at gøre på en hverdag, hvor alt skal gå stærkt 🙂
Anna – mange tak! Det er også helt i orden – det er helt uforpligtende at læse med 🙂
Tina – tusind tak! Hvis du er til den kombination, så skal du holde øje med bloggen i morgen – der vil jeg fortælle om aftensmaden, som igen indeholder disse råvarer 🙂
Hvor sejt. Det har jeg altid haft lyst til at kaste mig ud i. Har bare ikke helt turde endnu. Det ser så lækkert ud.
Kh V
Vibeke – tak skal du have. Kast dig bare ud i det – men sørg endelig for at have god tid og lav det gerne sammen med en anden, for det tager længere tid, end man (optimistisk) tror 🙂
Ovr, de ser da vildt professsionelle ud! Pine! Blev sulten efter netop din ret nu 🙂
Camilla – Pine? Den var alligevel ny, men ok – den passer da meget godt sammen med 'Piske' 😀 😀
Er endnu mere sulten nu, så dermed endnu mer' pine *total sulten knurrelyde fra maven*
Ser fantastisk ud! Jeg MÅ ha' den pastamaskine hevet frem inden så længe! Tvivler nu på, at jeg kan lave så fine tortellinier – dine ser jo totalt prof ud.
Hanne – tusind tak – og jo, det kan du altså sagtens 🙂
MUms, lækker mad – og hvor er du sej at lave det helt fra bunden! 🙂
Mange hilsner
Birthe