Tacos med svinekød og grillet ananas
Jeg har efterhånden nævnt mexicansk mad som en af mine absolutte favoritter på madscenen, så det er ikke så overraskende, at jeg for et stykke tid siden inviterede familien på tacos med svinekød og ananas. Svinekødet bestod i dette tilfælde af godt krydret pulled pork, og da nevøerne endnu er ret små, så fik de i stedet grillet kylling i deres tacos. Men til de voksne gik vi all in på en velkrydret pulled pork.
Inden gæsterne kom, havde jeg bagt en dobbeltportion af de hjemmelavede tacos.
Jeg foretrækker at tilberede pulled pork på grillen, da vi har en grill, der kan holde en stabil og forholdsvis lav temperatur i mange timer. Har du ikke det, kan du i stedet se min opskrift på pulled pork i ovnen.
Vil du i stedet tilberede din pulled pork på grill, kan du se min opskrift på pulled pork på grill.
Jeg lavede følgende ændringer:
Jeg brugte en nakkefilet på 3 kg (så kunne jeg nemlig fryse resten ned)
Jeg lavede en tør rub på følgende:
3 spsk sød paprika
1½ spsk røget paprika
1 spsk løgpulver
1 spsk stærk chilipulver
1½ spsk salt
2 spsk rørsukker
Nakkefileten med gnedet med rubben og hvilede derefter et halvt døgns tid på køl, inden den røg på grillen.
Da kødet var grillet færdigt, blev en tredjedel af det (ca. 1 kg) flået fra hinanden og derefter vendt med følgende marinade:
1½ dl æblecidereddike
½ dl Heinz ketchup
2 tsk sød paprika
1½ spsk rørsukker
1 tsk salt
Grillet ananas
Jeg havde en meget moden ananas liggende, som jeg skar i tykke skiver på 1½-2 cm og smed på grillen, indtil de havde fået grillstriber og var godt lune på begge sider.
Mine tacos med svinekød blev serveret med en lang række tilbehør, så gæsterne selv kunne sammensætte deres tacos. Jeg lavede blandt andet en hurtig omgang syltede rødløg.
Syltede rødløg
nok til 5-6 personer
2 store rødløg, skåret i tynde skiver
1½ dl hvidvins- eller æblecidereddike
1½ dl vand
1½ dl rørsukker
1 spsk salt
1 tsk sorte peberkorn
Hæld eddike, vand, rørsukker, salt og peberkorn i en kasserolle og varm det op. Når det koger, putter du løgene i. Lad det simre i ca. 10 minutter og tag derefter kasserollen af varmen. Lad løgene trække i lagen i et par timer, inden du bruger dem som tilbehør. De kan også bruges som tilbehør til andre retter eller som topping på smørrebrød.
Tacos med svinekød
Og hvad puttede jeg så i mine tacos med svinekød?
pulled pork
grillet ananas
syltede rødløg
chilisauce
tomatillo-sauce (kan udskiftes med grøn relish fra Meyers)
frisk koriander
… og det smagte SÅ godt!!
Når du anretter et byg-din-egen-taco-bord, så gælder det naturligvis om at have et bredt udvalg af tilbehør, så folk kan bygge deres egen yndlings-taco. Herunder får du listen over de ting, jeg satte på bordet:
- Velkrydret pulled pork
- Grillet kylling kun krydret med salt (børnevenlig)
- avokado i tern
- grillet ananas skåret i tern
- syltede rødløg
- esquites – cremet mexicansk majssalat
- 3 slags chilisauce med forskellig styrkegrad
- creme fraiche
- frisk koriander
2 thoughts on “Tacos med svinekød og grillet ananas”