Solbærmuffins
Jeg bagte disse solbærmuffins i anledning af gemalens fødselsdag i sidste uge, så han havde lidt sødt at tage med på arbejde.
Jeg skelede lidt til en opskrift på solbærmuffins fra Politiken, men ændrede på flere af målene, udelod likør og toppede kagerne med en lækker flødeostecreme. Sidstnævnte har jeg tidligere brugt til blandt andet chokoladecupcakes.
Mine solbærmuffins hævede ikke nær så meget, som jeg havde forventet, hvilket sandsynligvis skyldtes, at jeg brugte frosne solbær. Sørg derfor for at bruge friske eller optøede bær.
Solbærmuffins
12 muffins
150 g solbær
75 g rørsukker
75 g smør, blødt
1 æg
225 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
2 dl mælk
½ dl friskpresset citronsaft
Pisk smør og sukker sammen til en blød, luftig masse. Pisk æg i og tilsæt derefter citronsaft og halvdelen af melet. Pisk det til en ensartet masse og tilsæt til sidst resten af hvedemelet samt bagepulveret. Vend solbærrene i dejen og fyld dejen i muffinforme – sørg for, at du kun fylder to tredjedele af hver form med dej, så der er plads til, at dejen udvider sig under bagningen.
Bag dine solbærmuffins ved 175 grader i 18-22 minutter.
Flødeostecreme
200 g flødeost
100 g flormelis
2-3 tsk vaniljepulver
Pisk flødeostecremen sammen. Put den i en sprøjtepose og dekorér dine solbærmuffins med flødeostecreme. Pynt kagerne med kagekrymmel, friske solbær, ristede nødder eller hvad du nu har lyst til. Jeg brugte lillafarvet sukker samt sorte sukkerkugler.
Tillykke med manden 🙂 Rødlige/farverige bær er altid virkelig smukke i muffins, synes jeg.
Jeg kan godt lide din tallerken. Hvem har lavet den? 🙂
Mange tak! Ja, jeg er også ret pjattet med de tydelige bær, så begge versioner måtte på bloggen 🙂
Jeg har fundet den i Søstrene Grene – faktisk for ganske kort tid siden, så det kan være, du stadig kan finde dem der 🙂
Det forstår jeg godt. Det ser fedt ud med bærrene, synes jeg 🙂
Må overveje en tur i Søstrene Grene så, tak for svar. De har ofte andre ting, der er fine og gode (bl.a. har jeg fundet passende mindre flasker til at opbevare hjemmelavet snaps i, og de har de bedste chokolademandler med salmiaklakridspulver udenpå), så det kan vist godt betale sig at tage turen. Her i Kalundborg har vi hverken Tiger eller Søstrene Grene, desværre, men der ligger en i Holbæk.
Det var så lidt 🙂