Rugbrød med ris
Nej, du har ikke læst forkert. Det er en rugbrødsopskrift med ris i. Og jeg kan afsløre, at det tilmed smager umanerlig lækkert og har en god blanding af bid og blødhed.
Den oprindelige opskrift er fra ‘Varm på brød…’, men jeg havde en surdej i forvejen, som jeg brugte, og så erstattede jeg solsikkekerner med flere knækkede hvedekerner. Vær opmærksom på, at det er cirkamål, da det er helt tilbage i sidste uge, jeg bagte det, og jeg ikke er 100% sikker på de ændrede mål. Jeg skar det i skiver og frøs det ned, og nu går jeg og nyder at tage et en skive eller to op om dagen – mmm!
Rugbrød med ris
1 stk.
Dag 1:
3½ dl surdej
4 dl kærnemælk
150 g knækkede hvedekerner
200 g kogte ris
Dag 2:
Blandingen fra dag 1
200 g hvedemel
200 g durummel
200 g rugmel
10 g gær
1 spsk salt
3 dl vand
Ingredienser fra dag 1 blandes sammen og stilles i køleskab til næste dag. Her blandes de øvrige ingredienser i, og dejen hældes i en rugbrødsform og hæver en til to timer. Dejen bages ved 175 grader i ca. 1½ time.
Note: Ret simpel fremgangsmåde, og så er det en god og anderledes måde at bruge risrester på.
Den tror jeg jeg vil kopiere, næste gang surdejen skal ud og luftes – ellers bager jeg altid med solsikkekerner fordi vi synes deer fantastiske i rugbørd, men variation er jo roden til alt godt
Sikke en fin idé til risresterne – jeg har aldrig tænk på, at man kunne bruge dem i rugbrød. Tak for spændende inspiration, Piskeris, og god weekend 🙂
uhmm, der lyder lækkert og en skøn måde at bruge en rest ris på 🙂
Mange hilsner
Birthe
Signe – jeg kan i hvert fald anbefale det – jeg synes, det gør brødet lidt mere saftigt, uden at det bliver vådt 🙂
Madame – jamen selv tak – og i lige måde 🙂
NYBH – mange tak! Ja, det var sjovt at bruge dem på en anden måde – og så var det også godt at få luftet surdejen lidt 😀
Spændende rugbrød. Jeg skal vist prøve at putte kærnemælk i det brød, som jeg skal have sat over i dag. Tak for det tip!
Hanne – jeg bruger tit kærnemælk i brød, og jeg synes, det har lettere ved at holde sig frisk på den måde 🙂