Rødbederugbrød med hasselnødder

Rødbederugbrød med hasselnødder

Min kollega prøvede dette rødbederugbrød og var så begejstret, at jeg fik lov til at smage en skive – og så var jeg også solgt! Jeg har bagt det flere gange, og det kan godt svinge lidt, hvor fugtigt det bliver. Derfor anbefaler jeg, at du løbende prikker brødet for at tjekke, hvornår det er gennembagt – bagetiden kan nemlig svinge noget.

Rødbederugbrød med hasselnødder

1 brød i stor rugbrødsform

Dag 1 fordej
3½ dl surdej
300 g hvedemel
3½ dl vand
3 dl mørk øl
1½ spsk salt
300 g rugkerner

Ingredienserne blandes og står i køleskab til næste dag.

Dag 2
2 spsk anisfrø
150 g groftrevne rødbeder
75 g hele ristede hasselnødder
300 g rugmel
75 g ristede græskarkerner
100 g hørfrø

Fordejen og alle ingredienser fra dag to røres grundigt sammen. Hæld rugbrødsdejen i en form. Lad brødet efterhæve ca. en time og sæt det i ovnen i ca. 1½ time ved 175 grader. Når dit rødbederugbrød er bagt, vender du det ud og pakker ind i et viskestykke. Det forhindrer, at skorpen bliver alt for hård. Lad det køle helt af, inden du skærer det i skiver.

Der er virkelig smag og tyngde i det her rødbedebrød!



4 thoughts on “Rødbederugbrød med hasselnødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *