Rødbederugbrød med hasselnødder
Min kollega prøvede dette rødbederugbrød og var så begejstret, at jeg fik lov til at smage en skive – og så var jeg også solgt! Jeg har bagt det flere gange, og det kan godt svinge lidt, hvor fugtigt det bliver. Derfor anbefaler jeg, at du løbende prikker brødet for at tjekke, hvornår det er gennembagt – bagetiden kan nemlig svinge noget.
Rødbederugbrød med hasselnødder
1 brød i stor rugbrødsform
Dag 1 fordej
3½ dl surdej
300 g hvedemel
3½ dl vand
3 dl mørk øl
1½ spsk salt
300 g rugkerner
Ingredienserne blandes og står i køleskab til næste dag.
Dag 2
2 spsk anisfrø
150 g groftrevne rødbeder
75 g hele ristede hasselnødder
300 g rugmel
75 g ristede græskarkerner
100 g hørfrø
Fordejen og alle ingredienser fra dag to røres grundigt sammen. Hæld rugbrødsdejen i en form. Lad brødet efterhæve ca. en time og sæt det i ovnen i ca. 1½ time ved 175 grader. Når dit rødbederugbrød er bagt, vender du det ud og pakker ind i et viskestykke. Det forhindrer, at skorpen bliver alt for hård. Lad det køle helt af, inden du skærer det i skiver.
Der er virkelig smag og tyngde i det her rødbedebrød!
Hvor har du fundet anisfrø?? Min surdej står og hygger sig, fordi jeg ikke kan findfe anisfrø i Kvickly eller Føtex …
Hej Christina!
Dem købte jeg i en helsekostbutik. Muligvis kan du også finde dem hos en grønthandler.