Ribscrumble
Selvom månedens benspænd er bær i det salte køkken, så skal jeg også lave lidt til det søde køkken, så her er en ribscrumble! Den minder lidt om ribssnitter men er dog ikke ‘åben’ på midten eller har hvid glasur.
Jeg fik ideen fra Spis Bedre, men justerede på nogle af målene, udelod mørk farin samt tilføjede hvid chokolade.
Ribscrumble
12-16 personer
300 g ribs
1 dl rørsukker
1 spsk majsstivelse
Dej:
3 dl hvedemel
1½ dl rørsukker
1½-2 dl havregryn
½ tsk bagepulver
et lille knips salt
180 g koldt smør
Derudover:
40-50 g hvid chokolade, hakket
Sørg for at tjekke, at ribsene er fri for stilk og blomst. Vend dem derefter i sukker og majsstivelse.
Rør mel, sukker, gryn, bagepulver og salt sammen. Skær smørret i små tern og gnid dem ud i melblandingen, indtil det bliver en grynet masse.
Smør et ildfast fad (læg evt. et stykke bagepapir i bunden). Jeg brugte et fad på ca. 16 x 28 cm. Hæld ca. halvdelen af dejen ud i fadet og pres det sammen til et jævnt lag i bunden. Fordel ribsene ud over og smuldr så resten af dejen over. Jeg valgte at trykke det lidt sammen, så formen mere kom til at ligne en hindbærsnitte, for så ville den være lettere at transportere.
Bag din ribscrumble i ca. 25 minutter ved 175 grader. Drys den hakkede chokolade over og giv kagen 5-10 minutter mere. Lad den køle af, inden du skærer den i stykker og serverer den.
Note: Ribscrumble har en fin balance mellem det søde og det syrlige.