Rejer i ananassauce
Vi havde vores gamebuddies på besøg i dag, og til frokost fik vi rejer i ananassauce. Inspirationen fik jeg fra den gamle Netto-kogebog ‘Frugt’, hvor jeg udelod citrongræs og ellers skruede op for krydderierne. Tigerrejerne blev erstattet af store rejer, og så serverede jeg en simpel salat af bønnespirer og finthakket bladbede til.
Rejer i ananassauce
4 personer
2 tsk finthakket frisk chili
1 hakket rødløg
1 tsk gurkemeje
2 dl vand
1 dåse kokosmælk
9 spsk peanuts
4 dl friske ananastern
300 g store grønlandske rejer
saften fra to limefrugter
2 tsk fiskesauce
frisk basilikum
evt. limebåde
Blend chili og rødløg. Svits det i en wok i et par minutter og husk at røre grundigt undervejs. Tilsæt gurkemeje og vand og lad det simre i et par minutter. Tilsæt derefter kokosmælk, peanuts, frisk ananas og rejer og lad det atter simre nogle minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.
Pynt det med frisk basilikum og evt. limebåde. Rejer i ananassauce skal serveres med det samme med ris og friske grøntsager.
Note: Rejer i ananassauce er en dejlig krydret ret men dog lidt vandig. Jeg har derfor efterjusteret retten og skruet lidt ned for mængden af vand herover.
Tjek også mine andre opskrifter med skaldyr.
Uhm, ananas og rejer er en god kombination 🙂
Mange hilsner
Birthe
Rejer bliver jeg aldrig træt af. I dag fik jeg en god “gammeldags” rejemad med æg og salat, hvilket heller ikke var dårligt.
Fortsat god aften!
NYBH – ja, de fungerer overraskende godt sammen, og så er det jo sjovt at få brugt frugt i hovedretten – det er ikke så tit, det sker 🙂
Lene – uhm, det lyder også godt!
Mange tak og i lige måde 🙂