Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Alle gode gange tre! Da jeg havde tærte-benspænd, havde jeg tænkt mig at lave denne ret – men nåede det ikke. Da jeg havde opsamlings-benspænd, stod retten også på listen – men heller ikke denne gang fik jeg tid til at lave den. Men i går fik jeg endelig prøvet den franske klassiker, Quiche Lorraine!

Desværre fik jeg ikke fotograferet tærten, lige da den var færdig, så I må nøjes med et billede fra i dag, hvor den er faldet lidt sammen. Smagen fejler dog ikke noget. Jeg hentede inspiration fra et gammelt nummer af Boligliv, men ændrede på noget af sammensætningen, så der kom lidt mere bacon og ost i, ligesom jeg erstattede speltmelet med rugmel.

Quiche Lorraine

4 personer

125 g hvedemel
75 g groft mel – gerne fuldkornshvedemel, men ellers rug- eller speltmel
½ tsk salt
100 g koldt smør
2-3 spsk vand
tørrede bønner til bagningen

Fyld:
250 g god bacon skåret i tern
160-170 g fast, friskrevet ost – jeg brugte lige dele Hirten ost og pecorino
4 æg
2 dl creme fraiche 18%
en smule muskatnød
salt og peber

Hæld mel og salt i en skål, rør rundt og smuldr så det kolde smør grundigt ind i melet. Tilsæt lidt vand, så dejen kan samles til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 20-30 minutter. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud. Beklæd et tærtefad – ca. 26 cm – med dejen og prik den grundigt med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og drys tørrede bønner ud over – de forhindrer, at bunden hæver sig under bagningen. Stil tærtefadet i ovnen ved 200 grader og lad den bage i ca. 12 minutter.

Steg imens baconen på en pande, til den er mør – men ikke gennemstegt. Husk at bruge et stort stykke bacon, du kan skære i tern. Pisk æg, ost (gem en håndfuld), creme fraiche og muskatnød sammen og vend baconen i det. Smag til med salt og peber.

Tag tærtefadet ud af ovnen, fjern bagepapiret med de tørrede bønner, og hæld fyldet ud over tærtedejen. Drys det sidste ost ud over fyldet. Bag tærten færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Note: Mild og mættende tærte, som kan laves året rundt. Jeg serverede en enkelt kålsalat til, som var vendt i en mild sennepsdressing, men jeg tror også, at denne tærte gør sig rigtig godt sammen med en frisk sommersalat.



6 thoughts on “Quiche Lorraine”

  • Jeg husker den fra min studietid, hvor jeg læste fransk på Handelshøjskolen i Århus. Der lavede vi ret ofte Quiche til hinanden:-) Den tar sig ikke ud af så meget, men har jo masser af god smag. Hyggeligt gensyn

  • Åh hvilke minder.
    Første gang jeg rigtigt stiftede bekendtskab med quiche lorraine var da den franske pige på mit køkken lavede det en aften.
    For navnet på tærten havde ellers fået mig til at tænke at det var en pokkers kompliceret tærte at lave, men den måde hun lige vippede det sammen på fik mig til at ændre mit syn på den.

    Efterfølgende har jeg måtte lave den selv, og jeg tænker på min tidligere køkkenfælle hver gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *