Pho med kylling – vietnamesisk kyllingesuppe
I denne måned skal jeg som sagt lave vietnamesisk mad, og den første ret, der kom på bordet, var pho med kylling. Pho er en vietnamesisk suppe, som kan laves på mange forskellige måder. Den laves typisk med oksekød, men jeg har også set en del udgaver med kylling.
Jeg så en opskrift på pho med kylling hos The Woks of Life, som jeg hentede inspiration i. Jeg skruede lidt op og ned for nogle af ingredienserne. Læg i øvrigt mærke til, at denne opskrift på pho med kylling er hurtig og let at lave, hvis du har (hjemmelavet) kyllingebouillon på lager. I mange opskrifter på pho står der, at det tager flere timer at tilberede, men det skyldes, at i disse opskrifter starter man med at koge kyllingen. Jeg fandt dog blot et par portioner fra fryseren, for jeg koger altid boullion på skroget, når vi har spist kylling.
Pho med kylling
forret til fire personer
1 l kyllingebouillon
et stykke frisk ingefær på størrelse med en hel valnød
en frisk mediumstærk chili, hakket – eller 1 tsk chiliflager
2 spsk fiskesauce
½-1 spsk rørsukker
2 kyllingefileter med skind
salt og peber
lidt rapsolie
200 g pho nudler
80-100 g friske bønnespirer
½ dl friske mynteblade
½ dl friske korianderblade
½ dl friske thai-basilikumblade (en almindelig basilikum kan nok også bruges)
evt. lidt snackpeber skåret i små tern (til pynt)
Hæld kyllingebouillon, ingegæfr, chili, fiskesauce og sukker i en lille gryde. Lad det småsimre i et kvarters tid. Mens det simrer, krydrer du kyllingefileterne med salt og peber og steger dem møre i olie på en pande. Lad kødet afkøle lidt og skær det så i skiver – eller flå det i mindre stykker. Kog nudlerne møre. Hæld vandet fra nudlerne og fordel dem i fire skåle. Smag din pho med kylling til med salt og peber og evt. fiskesauce og fordel den så i skålene. Fordel derefter kyllingekød, bønnespirer og de friske krydderurter. Slut af med at presse lidt limesaft ud over hver skål.
Servér din pho med kylling med det samme.
Note: Mmm! Dejlig frisk kyllingesuppe! Pho med kylling serveres ofte som hovedret, men den kan også sagtens serveres som forret, som jeg gjorde her. De friske krydderurter giver virkelig et godt pift til smagen, og det er en helt perfekt servering til en lun sommerdag.
2 thoughts on “Pho med kylling – vietnamesisk kyllingesuppe”