Philly Cheesesteak Sandwich
Philly Cheesesteak Sandwich er en sandwich, der består af et langt, tykt brød (kaldet hoagie), der minder om vores hotdogbrød. Brødet flækkes og fyldes med tynde skiver af ribeye steak og smeltet ost. Det er ofte en provolone ost, der bruges. Den kan dog være svær at finde herhjemme, så jeg vil foreslå at du bruger en cheddar.
Sandwichen kommer fra Philadephia-området og findes i en del varianter, da folk selvfølgelig har tilføjet ekstra topping gennem tiden. Jeg har set versioner med pommes frites (!) men også med peberfrugt og løg.
I denne version har jeg tilføjet lidt grøntsager for at give ekstra smag og kulør.
Jeg bager som regel mine hotdogbrød selv, men her skulle jeg bruge en lidt større udgave, så frem med hvedemel og gær. Jeg tror, der findes nogle store hotdogbrød hos blandt andet Irma, som kan bruges i en snæver vending. Baguettebrød synes jeg ikke er blødt nok til at kunne bruges som erstatning for det hjemmebagte.
Hoagie-brød til Philly Cheesesteak Sandwich
3 stk
1 dl håndvarm mælk
1 æg
10 g gær
1 tsk rørsukker
½ tsk salt
1 spsk rapsolie
Ca. 4½ dl hvedemel
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Rør gæren ud i det og rør så salt, sukker og olie i. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det, til du har en smidig og letfugtig dej. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve en times tid. Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i tre lige store stykker, som du former som aflange, buttede hotdogbrød. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade og lad dem efterhæve i 20-30 minutter. Tænd ovnen og varm den op til 200 grader. Bag dine hoagie-brød i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Lad dem derefter afkøle.
Fyld til to Philly Cheesesteak
1 ribeye steak
Rapsolie og smør til stegning
Salt og peber
2 spsk finthakkede rødløg
½ dl syltede peberfrugter
evt. et par spsk mayonnaise
Ostesauce
100 g cheddar, fintrevet
1 spsk smør
1 spsk hvedemel (ikke med top)
1-1½ dl mælk
salt
Krydr kødet med salt og peber og steg det så – først i olie og til sidst i smør. Lad den køle lidt af, inden du skærer den i tynde skiver.
Flæk et af brødene. Hvis det er lidt tørt, så smør det med lidt mayonnaise først. Fyld brødet med oksekød. Drys peberfrugter og løg over og slut af med at hælde ostesauce over. Jeg tog udgangspunkt i fremgangsmåden i chili con queso. I dette tilfælde skal du blot putte smør og hvedemel i en kasserolle og varme det langsomt op. Når smørret er smeltet og rørt sammen med melet, tilsættes mælken og piskes grundigt med melblandingen, inden du hælder osten ud over fyldet.
Spis din Philly Cheesesteak Sandwich, mens den stadig er varm.
Note: Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen – retter med varm ost er et hit hos mig! Jeg kunne godt lide den ekstra smag, som løg og peberfrugt gav til sandwichen. Lidt hvidløg ville heller ikke være tosset.